În circumscripție

 

Audiențe recurente
Participarile la întâlnirile cu cetățenii care au solicitat audiențe fie direct catre biroul parlamentar, fie împreună cu consilierii locali ai sectorului 6:
– miercuri: 18:00 – 20:00
– vineri: 10:00 – 13:00


Participare la dezbaterea ”Cum susținem Noua Generație? Politici pentru copii și tineri, educație formală și non-formală, oportunități” – Februarie 2021

Am participat la dezbaterea organizată de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), unde am vorbit despre calitate, ca pilon principal al învățământului; incluziune și atragerea a cât mai multor tineri către școală;  nevoia acută de digitalizare; necesitatea îmbunătățirii infrastructurii, prin crearea de campusuri școlare. 


Participare la dezbaterea cu tema ”Pandemia la Feminin” – Februarie 2021

La invitația Centrului de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: Centrul FILIA, alături de Agenția Națională Pentru Egalitate de Șanse, cu sprijinul Point Public Affairs, am participat la dezbaterea ”Pandemia la Feminin”, în cadrul căreia am vorbit despre violența domestică și despre accesul femeilor la sănătate în timpul pandemiei.


Participare la dezbaterea cu tema ”Curriculum modern pentru o Românie educată” – Ianuarie 2021 

Am participat la dezbaterea asupra planurilor cadru pentru învățământ, unde avut ocazia să adresez o serie de întrebări punctuale:

– Propunerea de plan cadru este limitată la legea în vigoare, dar trebuie să știm care a fost viziunea de proiectare și care sunt următorii pași ai acestui proces?

– Coaliția pentru Educație are o variantă actualizată – o alternativă de plan cadru, care să nu afecteze catedrele didactice – pe care a trimis-o către Ministerul Educației.  Putem lua în considerare această propunere în cadrul acestui proces?

– Avem mai multe variante de planuri cadru. Propunerea Consiliului Național al Elevilor este ca toate variantele să fie agreate, urmând ca fiecare unitate de învățământ să poată alege una dintre aceste variante. Ce ne împiedică să dăm curs acestei propuneri?


Participare la dezbaterea „Soluții pentru comunitățile de romi” – Decembrie 2020

Am participat în calitate de speaker la dezbaterea Soluții pentru comunitățile de romi” organizată de ARESEL. În cadrul întâlnirii am discutat despre angajamentele Alianței USR PLUS pentru domeniile – Locuire, Economie informală și Violența împotriva femeilor.


Participare la dezbaterea despre învățământul universitar din România – Noiembrie 2020

Am participat în calitate de invitat la dezbaterea despre învățământul universitar din România organizată de postul de televiziune digi. În cadrul întâlnirii am prezentat care sunt angajamentele și soluțiile Aliantei USR PLUS pentru acest domeniu.


Participare la prezentarea studiului Human Catalyst – Indicele de risc socio-educațional – Noiembrie 2020

Am participat la prezentarea studiului Human Catalyst – „Indicele de risc socio-educațional, fundament pentru politici responsabile bazate pe date. Analiză 2015-2019″ și ierarhia școlilor dezavantajate din România în perioada 2015-2019.


Participare la dezbaterea „Starea educației – Elevii iau cuvântul”  – Noiembrie 2020

Am participat în calitate de speaker la dezbaterea „Starea educației – Elevii iau cuvântul” organizată alături de asociațiile de elevi din România și emisiunea Starea Nației. În cadrul acestei întâlniri am răspuns la întrebările despre starea sistemului de învățământ românesc pe care elevii le-au adresat.


Participare la evenimentul „From CITY to SMART CITY”  – Noiembrie 2020

Am participat în calitate de speaker la evenimentul „From CITY to SMART CITY” în cadrul căruia am vorbit despre digitalizarea accelerată a orașelor. În intervenția mea am punctatul faptul că, în orașe se poate întâmpla schimbarea. Ele sunt centre ale schimbării și sunt mediul în care se întâmplă transformarea și digitalizarea.


Participare la marșul de mulțumire USR PLUS – Septembrie 2020

Am luat parte la marșul de pe Calea Victoriei prin care am mulțumit cetățenilor pentru încrederea acordată la alegerile locale.


Participare la un eveniment dedicat identificării de soluții pentru București – Septembrie 2020

Am discutat cu asociațiile de părinti, ONG-uri cu activitate în domeniul educației, protecției sociale, despre soluții pentru București. Soluții pentru ca acest oraș să fie unul bun, prietenos cu copiii.


Participare la evenimentul „Educația în viziunea USR PLUS” – Septembrie 2020

Am participat în calitate de speaker la o dezbatere referitoare la educație în viziunea USRPLUS. Am discutat atât despre provocările pe care le aduce pandemia cât și despre modul în care USRPLUS își dorește să contribuie la îmbunătățirea sistemului de educație atât la nivelul administrației locale cât și centrale.


Participare la dezbaterea ”Problemele Capitalei! Cauze, soluții, puncte de vedere ale reprezentanților asociațiilor de proprietari”- Septembrie 2020

Am participat în calitate de speaker la dezbaterea ”Problemele Capitalei! Cauze, soluții, puncte de vedere ale reprezentanților asociațiilor de proprietari”, organizată de Liga Națională a Asociațiilor de Proprietari Habitat în colaborarea cu Asociația Română pentru Locuințe Casa Plus.
În cadrul dezbaterii am vorbit despre stadiul în care se află proiectul de lege privind modificarea Legii asociațiilor de proprietari, ce s-a întâmplat până acum în grupul de lucru pentru modificarea legii și pașii pe care dorim să-i facem mai departe.


Videoconferință ZF: Ce planuri are România cu tehnologia 5G? – Iulie 2020

Am participat în calitate de speaker la videoconferința ZF: Ce planuri are România cu tehnologia 5G. Pentru a putea trece la un nou nivel de dezvoltare digitală în baza acestei etape de dezvoltare tehnologică, decidenţii şi legiuitorii trebuie să aleagă o abordare „transpartinică”.


Masă Rotundă “Fii alături de mine, chiar dacă te uiți” – Iulie 2020

S-a desfășurat prezentarea proiectului “Sănătatea mintală – Prioritate pe agenda publică!”, a propunerilor de politici publice și dezbaterea pe tema “Mecanisme eficiente pentru implementarea politicii publice propuse în domeniul tulburărilor neurogenerative – cu accent pe demențe”.


Lansare Policy Brief ,,Înapoi la școală în siguranță – Școală de calitate cu risc minim pentru sănătate” – iunie 2020

În contextul dezbaterilor despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească școlile pentru reluarea în toamnă a activității școlare, am venit în ajutorul autorităților, împreună cu 7 colegi din cadrul USR, cu un set de propuneri pe termen scurt și mediu pentru redeschiderea în siguranță a școlilor.


Grup de lucru – ONG-uri civice și parlamentari – iunie 2020

Am participat în cadrul unui grup de lucru – ONG-uri civice și parlamentari – la lansarea în dezbatere publică a unui Proiect de lege care amendează Legea adunărilor publice oferind cetățenilor dreptul de a demonstra pașnic fără a depinde de bunăvoința vreunui primar. Legea actuală are o vechime de  aproape 30 ani.


Webinar: Potențialul online pentru relansare economică post-COVID-19 – 28 mai 2020

În cadrul dezbaterii am discutat despre sprijinirea IMM-urilor românești în a-și comercializa produsele pe plaftormele de comerț online și ce măsuri se pot lua pentru a crește comerțul online în România.


Tribuna Partidelor Parlamentare – intervenție Radio – 2 iunie 2020

Am avut o intervenție despre sistemul de recunoaștere facială achiziționat de Poliția Română 


Audiențe online pe perioada stării de urgență

Am organizat audiențe online recurente pe perioada stării de urgență.


bEUcharest talks – 22 februarie 2020

Am participat în calitate de speaker la primul eveniment internațional marca USR Tineret unde am vorbit despre subiectul schimbărilor climatice, despre poluare și orașe verzi.


Întâlnire organizată cu cetățeni care au propus sugestii de modificare a Legii nr. 196 din 2018 privind asociațiile de proprietari – 21 februarie 2020
Am organizat o întâlnire în Parlament privind proiectul de modificare a Legii nr. 196 din 2018, la care au participat cetățeni ce au transmis sugestii și opinii privind această lege. În urma întâlnirii urmează să fie aduse o serie de amendamente la proiectul de lege depus în Parlament.


Conferința Națională Alzheimer 2020 – Ediția a 10-a – Actualități în domeniul demențelor – 20 februarie 2020
Am participat la o masă rotundă organizată în cadrul Conferinței Naționale Alzheimer 2020 care are loc în perioada 19-22 februarie în București. În cadrul acestei întâlniri cu medici, reprezentanți ai centrelor de îngrijire sau organizații neguvernamentale active în acest domeniu, am discutat despre problemele cu care se confruntă atât bolnavii, cât și medicii sau aparținătorii legali și soluțiile care se pot găsi de la screeningul pentru detectarea bolii în stadii incipiente până la modalități integrate de îngrijire a bolnavilor. Discuțiile vor continua într-o nouă dezbatere care va avea loc pe 12 martie la Parlament.


Masă rotundă organizată de USR cu reprezentanți ai comunității științifice din România – 12 decembrie 2019
Am organizat o dezbatere la Parlament despre situația curentă a domeniului cercetării din România. La această întâlnire au participat cercetători din domeniu. S-a discutat despre finanțarea cercetării, legislația din domeniul cercetării ș.a. În urma dezbaterii au rezultat o serie de propuneri concrete.


Masă rotundă organizată de USR cu reprezentanți ai comunității științifice din România – 12 decembrie 2019
Am organizat o dezbatere la Parlament despre situația curentă a domeniului cercetării din România. La această întâlnire au participat cercetători din domeniu. S-a discutat despre finanțarea cercetării, legislația din domeniul cercetării ș.a. În urma dezbaterii au rezultat o serie de propuneri concrete.


Vizită în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor” – 10 decembrie 2019
Un grup de 30 de elevi și cadre didactice din România, Portugalia, Grecia, Croația și Italia, parte a proiectului Erasmus+ ,,Space Detectives” ne-au vizitat la Parlament. După ce au făcut un tur al Senatului, participanții au aflat informații despre activitatea parlamentară, despre situația politică din România și ne-au împărtășit informații despre experiența Erasmus+.


Participare la Conferința Model United Nations SavaMUN2019 – 1 noiembrie 2019
Am participat în calitate de speaker la Conferința Model United Nations SavaMUN2019 organizată de elevii Colegiului Național Sfântul Sava. În cadrul discursului de deschidere le-am vorbit elevilor despre importanța implicării civice a tinerilor în societate, în viața comunității în care trăiesc și se formează ca oameni.


Vizită în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor” – 15 octombrie 2019
Un grup de peste 50 de elevi și cadre didactice din Germania, Grecia, Slovenia și România, parte a unui proiect Erasmus+ despre politică și diplomația de acum 200 de ani, ne-au vizitat la Parlament. După ce au făcut un tur al Senatului, participanții au adresat informații despre activitatea parlamentară, despre situația politică din România și despre aderarea României la zona euro.


Conferința Națională a Asociațiilor de Proprietari – 11 octombrie 2019
Am participat în calitate de inițiator al unui proiect de lege pentru modificarea legii asociațiilor de proprietari la Conferința Națională a Asociațiilor de Proprietari. În cadrul acestei întâlniri am discutat despre propunerile de modificări pe care vrem să le aducem legii precum și despre alte lucruri ce pot fi îmbunătățite.


Eveniment destinat studenților – 7 octombrie 2019
Împreună cu USR Tineret am participat la un eveniment în stradă în care am stat de vorbă cu studenții. În cadrul acestui eveniment am dorit să aflu părerile studenților cu privire la alegerile prezidențiale care vor avea loc în luna noiembrie.


Depunere semnături la BEC – 20 septembrie 2019
Am participat alături de colegii mei din USR la depunerea celor aproape patru sute de mii de semnături la Biroul Electoral Central pentru ca Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS, să poată candida la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.


Vizite în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor” – 17 și 19 septembrie 2019
Am organizat două vizite în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor”. Participanții (elevi, studenți și masteranzi) au făcut un tur ghidat al Senatului. După aceea am discutat despre activitatea din Parlament, despre importanța votului și despre posibile soluțiile pe care le consideră ei necesare pentru București.


Participări la campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidențiale – august-septembrie 2019
Am participat la evenimente de strângere de semnături pentru ca Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS, să poată candida la alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019.


Vizită în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor” – 1 august 2019
Am organizat vizita unui grup de persoane din București în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor”. Participanții au făcut un tur ghidat al Parlamentului iar după aceea am discutat despre activitatea din Parlament, despre importanța votului și despre posibile soluții la problemele societății.


Dezbatere pe tema ,,Facilitarea contribuției Diasporei la dezvoltarea economică și socială a țării” – 20 iunie 2019
Împreună cu Radu Mihail, senator de Diaspora, am moderat dezbaterea pe tema ,,Facilitarea contribuției Diasporei la dezvoltarea economică și socială a țării”. Participanții au prezentat modul în care relaționează statele pe care le reprezintă cu cetățenii care locuiesc în afara granițelor. Au fost aduse în discuție politicile de taxare și impozitele pe care cetățenii rezidenți în străinătate trebuie să le plătească în țara de origine și modalitățile prin care pot fi rezolvate acestea (prezență fizică la instituțiile publice, online, prin servicii de curierat etc.). De asemenea, s-a discutat despre impactul economic pe care cei care trăiesc în străinătate îl au în țările de origine.


Dezbatere publică pe tema fake news și dezinformare digitală – 11 iunie 2019
Am participat în calitate de speaker la dezbaterea publică ,,Fake news vs. UE? Dezinformarea digitală și post-adevărul în contextul alegerilor europene”. Evenimentul găzduit de Uniunea Salvați România a fost prilejuit de lansarea volumului „Ghid practic de fact-checking” apărut la editura Top-Form.


Coordonator campanie alegeri europarlamentare în Sectorul 6: febriuarie – mai 2019
Timp de 3 luni am coordonat campania de alegeri europarlamentare în Sectorul 6, din partea USR. Astfel:

1. În etapa de strangere de semnături – am organizat, împreună cu echipa de membri si voluntati USR PLUS, peste 25 de evenimente și împreună am reușit să strângem peste 24.000 semnături. Astfel, ne-am depășit cu 100% targetul de 12.100 inițial.

2. În etapa de pre-campanie – am organizat peste 282 de actiuni diferite (dintre care – 3 evenimente de amploare cu o prezenta de peste 50 de persoane și 2 acțiuni D2D), am distribuit 65 mii de materiale (flyere, doohangere, baloane s.a.)

3. În etapa de campanie – am organizat 90 de evenimente (dintre care 10 evenimente cu candidati) și am distribuit peste 104 mii de materiale (flyere nationale, flyere locale, ziare, brosuri s.a.)

4. În etapa post-campanie – am organizat evenimente în stradă pentru a multumi oamenilor care ne-au votat.

În sectorul 6 am obtinut cel mai mare scor din București: 43,08%.


Dezbatere pe tema NEET – 22 mai 2019
Am participat în calitate de speaker la o dezbatere dedicată integrării tinerilor ce provin din medii defavorizare care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare. În cadrul întâlnirii am subliniat rolul extrem de important pe care educatia îl are în integrarea acestor tineri  pe piața muncii și am evidențiat ceea ce consider că, noi ca parlamentari dar si ca societatea, ar trebui sa facem pentru ei.


Dezbatere pe tema politicilor de familie – 24 aprilie 2019
Am participat în calitate de speaker la o dezbatere dedicată politicilor de familie. Consider că, în România, în contextul în care 1 din 4 familii divorțează, trebuie să acordăm mai multă atenție familiilor și copiilor.


Participări la evenimente recurente împreună cu candidații pentru alegerile europarlamentare
Împreună cu mai mulți candidați la alegerile europarlamentare am organizat evenimente în cadrul cărora am sta de vorbă cu oamenii pentru a afla ce își doresc aceștia.


Dezbatere despre cancerul la sân – 27 martie 2019
Împreună cu mai multe colege senator și depatut și Ashoka Romania am organizat o dezbatere despre utilizarea persoanelor nevăzătoare în detectarea cancerului la sân.


Participări la campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare – martie – aprilie 2019
Timp de a aproape o lună am ieșit aproape zilnic împreună cu membrii USR din Sectorul 6 și consilieri locali și am strâns semnături pentru ca Alianța USR-PLUS să poată participa la alegerile europarlamentare din 26 mai.


Ziua Porților Deschise – 16 februarie 2019
Întâlnire cu votanți și simpatizanți – Timp de o zi am deschis larg ușa cabinetului parlamentar pentru toți cei interesați de activitatea USR în Parlament și în consiliile locale


Dezbatere organizată de Primăria Sectorului 6 – 21 ianuarie 2019
Am participat la o dezbatere organizată de Primăria Sectorului 6 despre proiectul de amenajări peisagistice pentru Zona de promenadă Lacul Morii și Insula Lacul Morii. Am susținut organizarea unor concursuri de soluții la care să participe firme de arhitectură, urbanism și peisagistică.


Întâlnire directiva copyright – 17 ianuarie 2019
Am participat la o masă rotunda în cadrul căreia s-a discutat propunerea de directivă privind dreptul de autor pe piața unică digitală.


Dezbatere informală pe tema energiei – 12 decembrie 2018
Am fost speaker la o dezbatere pe tema energiei la care au participat membri USR și persoane interesate de acest domeniu.


Dezbatere cu asociațiile de proprietari – 23 noiembrie 2018
Am organizat o dezbatere la Palatul Parlamentului despre Legea Asociațiilor de Proprietari la care au participat peste 50 de membri ai acestor asociații.


Participări la inițiativa „Oameni noi în politică”
Împreună cu membrii USR și consilieri locali am strâns semnături pentru inițiativa „Oameni noi în politică” în București


Sesizări trimise către Primăria Sectorului 6 și Administrației Școlilor Sector 6 – octombrie 2018
Am trimis două sesizări către Primăria Sectorului 6 și Administrația Școlilor sector 6 referitor la aspectele care îi nemulțumesc pe locuitorii din sector.


Petiție adresată Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării – iunie 2018
Am adresat o petiție către CNCD despre fenomenul Brăila – o situație rezultată în urma unei practici la nivel de unitate școlară prin care elevilor slabi le este interzisă înscrierea la Evaluarea Națională.


Organizarea dezbaterii „FAKE NEWS: pot decide alegerile din România?” – 22 iunie 2018
Speaker ai evenimentului: Martin Mycielski (director de comunicare al EU Disinfolab), Ioana Avădani (directorul Centrului pentru Jurnalism Independent), Lucian Mîndruță (jurnalist), Nicu Ștefănuță (funcționar european responsabil cu relația dintre Parlamentul European și Congresul American), Nicolae Țîbrigan (expert al Laboratorului de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică.


Dezbaterea „Școala și Primăria. Ce pot face administrațiile locale” – 12 iunie 2018
Am participat în calitate de speaker la evenimentul „Școala și Primăria. Ce pot face administrațiile locale” unde am evidențiat importanța educației și am vorbit despre schimbările ce pot fi făcute în sistemul educațional din România. Am atins teme precum rolul consilierilor și implicarea in consiliile de administrație ale școlilor, școlile considerate performante vs. școlile din proximitate și timpul petrecut în trafic.


Vizită în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor” – 7 iunie 2018
Am organizat vizita a 35 de persoane (elevi, părinți, profesori) în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor”. Aceștia au făcut un tur ghidat al Parlamentului și au simulat printr-un exercițiu de grup activitatea din comisiile de specialitate.


Evenimentul  „La o vorbă cu senatorul Silvia Dinică” – 6 iunie 2018
Am participat în calitate de speaker la evenimentul „La o vorbă cu senatorul Silvia Dinică organizat de Filiala USR Sector 2. În cadrul dezbaterii am vorbit despre activitatea parlamentară și proiectele în care sunt implicată.


Organizarea evenimentului „Parlament în aer liber” – 1 iunie 2018
Împreună cu mai mulți parlamentari USR am organizat primul eveniment din seria de evenimente „Parlament în aer liber„. De ziua copilului am mers în parcul Izvor din Capitală și am discutat despre educația copiilor noștri cu părinții și copii. Viitorul lor depinde de educația primită acasă și la școală, și nu vorbim doar despre informații și cunoștințe dobândite, ci despre gândire critică, stil de viață, competențe digitale


Participări la inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”
Împreună cu membri USR și consilieri locali am strâns semnături pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”


Organizarea dezbaterii „Cum combatem eficient știrile false și dezinformările digitale?” din 24 mai 2018
Participanți la dezbatere au fost studenți, masteranzi și doctoranzi care au încercat pe parcursul dezbaterii să răspundă la întrebarea: Cum putem combate pericolul știrilor false și al dezinformărilor digitale?


Participarea la dezbaterea organizată de USR Sector 2 
Dezbaterea a avut ca temă activitatea din Parlament și consiliile locale și generale de la Green Hours


Întâlniri bilunare cu simpatizanții
Am participat la întâlnirile organizate la sediul din Carol Davila 91 de către filiala USR Sector 6


Evenimente „La pas prin sectorul 6″
Împreună cu membri și consilieri locali din filiale sectorului 6 am mers la pas prin sector cu scopul de a observa problemele și a căuta soluțiile


Ziua Porților Deschise – 9 Decembrie 2017
Întâlnire cu votanți și simpatizanți – Timp de o zi am deschis larg ușa cabinetului parlamentar pentru toți cei interesați de activitatea USR în Parlament și în consiliile locale


Participări la campania de consultare cetățenească „USR e vocea ta”
Împreună cu membri USR am distribuit pliante și am vorbit cu cetățenii


Întâlniri cu membrii și simpatizanți
Întâniri periodice pentru discutarea proiectelor legislative pe care le putem iniția atât la nivel local cât și în Parlament


Apariții TV
La TVR 1, Realitatea TV, Digi24, Neptun TV, Canal 33, România TV și București TV