Mă implic pentru că...

… doresc să contribui la schimbare. Așa cum un citat celebru spune – noi trebuie să fim, în primul rând, schimbarea pe care ne dorim să o vedem în lume – pentru noi, pentru cei de lângă noi și pentru întreaga comunitate.

Pentru a putea aduce în societate schimbarea pe care o doresc, am realizat că trebuie să trec de la statutul de spectator, la unul dinamic, de implicare, împreună cu membrii comunității din care fac parte.

Fiecare dintre noi, să ne asumăm cu sinceritate că în societate contează valorile, comunitatea, prietenia, familia și să manifestăm tot mai mult din ceea ce suntem cu adevărat, cu responsabilitate și seriozitate.

Viitorul nostru

Trebuie să ne concentrăm eforturile pentru ca generațiile viitoare să aibă încredere în forțele proprii, și totodată pentru a-i încuraja să folosească beneficiile muncii în echipă, să aibă curaj să își pună întrebări și, nu în ultimul rând, să fie capabili să inoveze fundamental, asigurându-și astfel viitorul.

Călătorie: de la USB la USR

Începând cu luna decembrie 2015 m-am implicat în activitatea Uniunii Salvați Bucureștiul, în cadrul Filialei Sectorului 6 pentru că ideile bune nu se pot transforma în proiecte benefice societății fără susținerea celor din jur.

Am 2 copii pentru care îmi doresc să construiesc din România, cel mai bun mediu posibil, în care să poată crește și să poată face alegerile care îi fac fericiți.

Astfel, m-am implicat, alături de colegii mei, de la Resurse Umane, pentru a atrage noi membri și simpatizanți în acest proiect al schimbării.

În Parlament

Din Decembrie 2016 sunt Senator în Circumscripția nr 42, București iar, în prezent, sunt Președinte al Comisiei Economice, Industrii și Servicii din Senat. De asemenea, sunt și membru în Comisia pentru Învățământ, Tineret și Sport și în Comisia pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Uniunii Interparlamentare

Începând cu anul 2016, până în prezent, activitatea mea s-a desfășurat și în cadrul următoarelor comisii: Comisia pentru comunicații și tehnologia informației (4 sesiuni parlamentare), Comisia pentru transporturi și energie (3 sesiuni parlamentare) și Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019 (o sesiune parlamentară).

Viziune

Demersul meu este unul orientat către măsuri care să susțină Bucureștiul pentru a deveni un oraș autentic, stabil schimbărilor economice și, în același timp, inclusiv, cu o piață a muncii echilibrată și plină de oportunități pentru generațiile tinere.

Implicare – fiecare are visuri

Ariile principale în care îmi desfășor activitatea în cadrul Senatului sunt cele privind dezvoltarea antreprenoriatului, a economiei circulare, guvernanței corporative, reformei energetice și educației pentru angajare.

Atât în primul mandat, cât și în cel prezent am făcut demersuri pentru transparentizarea cheltuirii fondurilor publice, eliminarea violenței împotriva femeilor, am luat atitudine față de numirile politice din cadrul companiilor de stat, față de modificările aduse Legii guvernanței corporative. De altfel, am susținut promovarea dezvoltării învățământului profesional și tehnic, ca factor de creștere a nivelului de calificare pe piața muncii. Mă implic în subiectul știrilor false, cu atât mai mult cu cât pandemia a dus la un boom al informațiilor neverificate și a zvonurilor.