Devreme

M-am născut la data de 14 iulie în București, acesta fiind și orașul în care mi-am petrecut cea mai mare parte din viață și de care mă leagă multe amintiri frumoase. Aici am copilărit, am crescut și am studiat. De București m-am despărțit cu greu, niște ani mai târziu, atunci când am decis să merg să-mi continui studiile în domeniul matematicii aplicate. Am optat pentru Universitatea de Stat din Colorado, aceasta fiind una dintre școlile al căror Departament de Matematică acorda un interes deosebit cercetării în domeniul modelării matematice și al analizei seturilor mari de date.

Școala

În clasa a II a am vizitat prima oară Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Capitală. Obișnuită cu școala generală din cartierul Militari unde învățam, m-a impresionat frumusețea clădirii și aproprierea de parcul Cișmigiu. Apoi am citit Cișmigiu et Company și decizia a fost luată. Voi merge la Lazăr. Am optat pentru specializarea real matematică cu opțional informatică. Am intrat prima. Liceul l-am absolvit patru ani mai târziu cu cea mai mare notă de la Bacalaureat și pasiunea mea pentru matematică a rămas. Am continuat acest drum.
Am absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității București. Am obținut o bursă de studii în Statele Unite în domeniul matematicii aplicate și am finalizat studiile cu un master (2004) și un doctorat (2014).

Activitate didactică

Imediat după absolvirea facultății și pe durata studiilor am avut activitate didactică/cercetare. Am fost implicată împreună cu alți colegi doctoranzi în grupuri de proiect care să ajute la îmbunătățirea activității didactice. În cadrul proiectelor de cercetare am investigat oportunitatea folosirii și eficiența metodelor numerice și de optimizare pentru analiza seturilor mari de date, a imaginilor și semnalelor.

Din nou în România

După reîntoarcerea în țară am ales să lucrez în domeniul strategiei de reglementare economică a telecomunicațiilor. Ca analist de reglementare am avut ocazia să particip la proiecte de analize de piață, proiecte de implementare a reglementarilor Uniunii Europene la nivel național, precum și la elaborarea de analize de risc. Interesul pentru business și cifre l-am formalizat în cadrul Academiei de Studii Economice București cu un program de Master de Managementul Riscului (2008-2010).

Implicare

În paralel cu activitatea profesională mi-am dedicat timpul liber colaborării cu conducătorii lucrării de doctorat pană la susținerea acesteia în 2014. Din ianuarie 2015 și până la finalul anului 2016 am lucrat în domeniul marketing-ului pentru segmentul clienților juridici.