Început

M-am născut la data de 14 iulie în București, acesta fiind și orașul în care mi-am petrecut cea mai mare parte din viață și de care mă leagă multe amintiri frumoase. Aici am copilărit, am crescut și am studiat. De București m-am despărțit cu greu, atunci când am decis să îmi continui studiile în domeniul matematicii aplicate. Am optat pentru o universitate din America, Universitatea de Stat din Colorado, aceasta fiind una dintre școlile al căror Departament de Matematică acorda un interes deosebit cercetării în domeniul modelării matematice și al analizei seturilor mari de date.

Școala

În clasa a II a am vizitat pentru prima dată Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Capitală. M-au impresionat atât frumusețea clădirii, complet diferită de școala generală unde învățam, cât și priveliștea către parcul Cișmigiu. La scurt timp, am citit Cișmigiu et Company și am luat decizia. Voi studia la Gheorghe Lazăr!” Am ales specializarea realmatematică și opționalul de informatică. Am intrat prima, iar patru ani mai târziu, am absolvit liceul cu cea mai mare notă de la Bacalaureat. Pasiunea mea pentru matematică a rămas, însă, la fel de puternică, ceea ce m-a determinat să continui pe același drum. 

Astfel, am absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității București. Am obținut o bursă de studii în Statele Unite în domeniul matematicii aplicate și am finalizat studiile cu un master (2004) și un doctorat (2014).

Activitate didactică

Imediat după absolvirea facultății mi-am început activitatea didactică și de cercetare, pe care am continuat-o, de altfel, și pe durata studiilor. În plus, m-am implicat, împreună cu alți colegi doctoranzi, în grupuri de proiect, care să ajute la îmbunătățirea acestor activități. În cadrul proiectelor de cercetare am investigat oportunitatea folosirii și eficiența metodelor numerice și de optimizare pentru analiza seturilor mari de date, a imaginilor și semnalelor.

Din nou în România

După reîntoarcerea în țară am ales să lucrez în domeniul strategiei de reglementare economică a telecomunicațiilor. Ca analist în acest domeniu am participat la proiecte de piață și la proiecte de implementare a reglementărilor Uniunii Europene la nivel național, precum și la elaborarea de analize de risc. Am ales să îmi dezvolt interesul pentru business și cifre urmând un program de Master de Managementul Riscului (2008-2010), în cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Implicare

În paralel cu activitatea profesională mi-am dedicat timpul liber redactării lucrării de doctorat, pe care am susținut-o, cu succes, în anul 2014. Începând cu luna ianuarie 2015 și până la finalul anului 2016 am lucrat în domeniul marketingului pentru segmentul clienților juridici.