În afara circumscripției


Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile (IRENA) – forum parlamentar – Ianuarie 2021

IRENA a organizat cea de-a șasea ediție a Forumului legislatorilor, în marja celei de-a unsprezecea sesiuni a Adunării IRENA. La acest forum au participat parlamentari din întreaga lume pentru a discuta agendele globale, regionale și locale referitoare la o tranziție energetică bazată pe surse regenerabile. O modalitate de a avea un dialog substanțial între legislatori și experți în energie regenerabilă pentru a identifica ce soluții găsim, ce proiecte legiferăm ca să determinăm servicii de calitate, investiții și să facem față provocărilor determinate de criza COVID-19.
Împreună cu parlamentarii din comisiile economice, industrii și servicii ale Parlamentului am participat online și am contribuit la aceste discuții.

Întâlnire – Uniunea Interparlamentară – Obiectivele de dezvoltare durabilă și rolul parlamentelor în implementarea acestora – Decembrie 2020

Am participat astăzi, în calitate de Membru al Biroului Comisiei pentru dezvoltare durabilă, finanțe și comerț, din cadrul Uniunii Interparlamentare, la conferința online cu tema Obiective de Dezvoltare Durabilă și rolul pe care îl au Parlamentele în aplicarea acestora, organizată de Parlamentul Albaniei.
Am avut, astfel, ocazia să vorbesc despre cum putem finanța aceste Obiective de Dezvoltare Durabilă și despre cum putem să urmărim alocarea corectă a bugetelor pentru acest domeniu.

Întâlnire – Uniunea Interparlamentară – Grupul 12 Plus – Octombrie 2020

Am participat (online) la o întâlnire a Grupului 12 Plus din cadrul Uniunii Interparlamentare.


Eveniment – „Europe’s Landscape in the Shadow of the Pandemic – Romania: Transformation – Recovery – Resilience ” – Octombrie 2020

Am participat (online) în calitate de speaker la evenimentul „Europe’s Landscape in the Shadow of the Pandemic – Romania: Transformation – Recovery – Resilience ” organizat de The Economist.


O zi în Timișoara – Septembrie 2020

Pe tot parcursul unei zile am fost alături de Dominic Fritz și Cristian Moș, candidații Alianței la Primăria Timișoara respectiv la președinția Consiliului Județean, și de colegii lor care s-au înscris în cursele pentru primăriile și consiliile din Timiș. Am început de dimineață cu deschiderea sediului de campanie, am continuat cu dezbateri, întâlniri cu timişorenii, multă energie şi entuziasm. Am plecat apoi spre Jamu Mare, comuna în care există cea mai mare filială rurală a USR PLUS unde am stat de vorbă cu oamenii despre problemele existente în comună, despre nevoile lor precum și despre schimbările pe care ei și le doresc.


Eveniment – Making legislation gender-responsive as part of the Agenda 2030 and Beijing implementation – The role of parliamentarians – Iulie 2020

Am participat (online) în calitate de speaker în cadrul acestui eveniment centrat pe eforturile comune de a realiza și implementa politici benefice pentru egalitatea de gen. Am avut ocazia să discut despre cele mai recente eforturi ale României în ceea ce privește promovarea egalității de șanse și a oportunității egale, cât și despre prevenirea violenței domestice. De altfel, am împărtășit cu restul statelor participante, informații despre modul în care țara noastră acționează în arii precum sănătatea și siguranța femeilor și a fetelor, riscul de sărăcie al femeilor, accesul la o educație lipsită de stereotipuri de gen și necesitatea promovării femeilor în poziții decizionale. Evenimentul a reprezentat o adevărată oportunitate pentru a discuta diferitele abordări asupra acestor probleme comune, iar în urma dialogului am obținut o perspectivă îmbogățită asupra modurilor în care noi, ca oameni politici, putem acționa pentru a proteja drepturile și interesele femeilor.


IPU-IDLO Strategy Consultation – Iulie 2020

Am participat (online)  la o consultare virtuală intitulată ,,O perspectivă parlamentară cu privire la provocările și oportunitățile actuale și viitoare ale statului de drept”. Scopul consultării a fost acela de a ajuta IPU și IDLO (International Development Law Organization) să-și dezvolte și extindă colaborarea pentru a încuraja și promova relații sănătoase între toate ramurile statului (parlamente, sistemul judiciar, executiv) și o cultură a justiției și a statului de drept.


Forum politic la nivel înalt privind dezvoltarea durabilă – 7-16 iulie 2020

Cu ocazia sesiunii 2020 a Forumului politic la nivel înalt privind dezvoltarea durabilă, am participat la Forumul parlamentar organizat de Uniunea Inter Parlamentară în cadrul căruia am dezbătut tema –  Marea resetare : lecții învatate din pandemia COVID-19 pentru accelerarea ODD. Evenimentul s-a axat pe rolul parlamentelor și al parlamentarilor în construirea consensului necesar reformelor cheie pentru implementarea ODD.


Eveniment – The after math of Covid-19 pandemic on women – Iulie 2020

Am participat (online) în calitate de speaker la sesiunea finală a evenimentului The after math of Covid-19 pandemic on women, unde am avut ocazia să discut atât despre dinamicile de gen prezente în țara noastră, cât și despre felul în care pandemia a jucat un rol major în creșterea și evidențierea unor probleme deja existente în societate, precum violența de gen, violența domestică, inegalitatea economică și reprezentarea femeilor în funcții cheie, încetinind eforturile internaționale de a obține egalitatea de gen.


Forumul online OECD privind Comportamentul Responsabil în afaceri

Am participat (online) la Forumul online OECD privind Comportamentul Responsabil în afaceri. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre angajare inovativă în promovarea responsabilă și rezilientă a lanțurilor de producție (Rolul RBC în acordarea sprijinului guvernamental și în pachetele de recuperare și Rolul RBC în perioda de criză).


Women Business Leaders

Am transmis un video despre modul în care a reacționat România la pandemia de COVID-19 – despre ce măsuri a luat țara noastră dar și ce inițiative legislative am depus, în acest context.


Dezbatere LIVE – USR Vrancea

Am participat la o dezbatere online, în calitate de speaker, alături de cei trei candidați vrânceni ai Alianței USR PLUS: Liviu Mălureanu – candidat la președinția Consiliului Județean Vrancea, Corina Atanasiu – candidată la Primăria Focșani și Dorel Lazăr – candidat la Primăria Adjud . În cadrul întâlnirii, subiectele discutate au fost: Măsuri pentru Educație; Grupuri vulnerabile și programul „Prima lumină” și Legea asistenței sociale.


Reuniune parlamentară OECD – 25-27 februarie 2020

În cadrul acestei reuniuni am discutat în grupul de lucru la nivel parlamentar despre Inteligența artificială. Doar împreună la nivel global putem avansa pe aspectele legate de IA – tehnice, etice și legislative. În ceea ce privește politicile publice, impactul IA va afecta și piața forței de muncă, capitalul uman și dezvoltarea competențelor. Am discutat și despre impactul asupra companiilor din diferite industrii dar și despre reglementările privind confidențialitatea datelor.


Deplasări în teritoriu – 22 februarie 2020

Am petrecut câteva ore cu colegii mei de la USR Călărași – de la care, vă spun sincer, m-am încărcat de energie și speranță. Am vorbit despre munca mea din Comisii, din Parlament, cum ajunge un proiect să devină lege. Apoi despre alegerile locale – să știți că la Călărași există potențial foarte bun, foarte mulți oameni faini care pot și vor să facă treabă bună pentru comunitate.


Participarea la Adunarea Uniunii Interparlamentare – Belgrad, 14-17 octombrie 2019

Am participat în calitate de șef al delegației Parlamentului României, la sesiunea de toamnă a Uniunii Interparlamentare (UIP) de la Belgrad. În cadrul lucrărilor acestei adunări, din primăvară, am fost desemnată prin vot autor de rezoluție pentru rezoluția care s-a discutat în cadrul Comisiei de Dezvoltare Durabilă, Finanțe și Comerț.


Conferința Interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică în UE – 29 septembrie – 1 octombrie 2019, Helsinki

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2019 am participat la Conferința Interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică în UE. În cadrul acestei întâlniri, m-am întâlnit cu omoloaga mea din Parlamentul finlandez şi am discutat despre continuarea luptei anti-corupție, despre digitalizarea administrativă şi economia durabilă.


Deplasări în teritoriu:

În perioada august – septembrie 2019, am participat la mai multe întâlniri în teritoriu: în Ialomița. Călărași, Slobozia, Buzău, Focșani, Bîrlad, Vaslui, Bacău, Pitești ș.a.

În cadrul acestor întâlniri am răspuns la întrebări legate de activitatea parlamentară și am discutat despre cum putem colabora pentru a găsi soluții pentru problemele locale – prin intermediul întrebărilor, interpelărilor și al initiativelor legislative. Problemele sunt complexe și e nevoie de echipe unite care să transforme în realitate speranțele oamenilor care ne-au votat.


Forumul Global al Femeilor Lideri Politici,  Tokyo 2019, 25-25 iunie 2019

Am participat împreună cu o delegație românească la Forumul Global al Femeilor Lideri Politici care precede Summitul Global G20. În cadrul acestei delegații, am avut onoarea de a fi unul dintre cei 4 speakeri din panelul evenimentului ,,Data beyond borders” (Date dincolo de frontiere). În adresarea mea din cadrul acestui eveniment, am punctat faptul că sustenabilitatea este soluția următoarelor generații. Am evidențiat faptul că, în cadrul Uniunii Europene, un element cheie pentru funcționarea pieței interne il reprezintă existența condițiilor de concurență echitabile și un set unic de norme pentru toți participanții.


Miting electoral Alianta 2020 USR PLUS (București) – 24 mai 2019

Am participat împreună cu toți colegii parlamentari la miting-ul electoral al Aliantei 2020 USR PLUS. de la București. Împreună am decis să mergem spre victorie.


Miting electoral Alianta 2020 USR PLUS (Cluj) – 5 mai 2019

Am participat împreună cu toți colegii parlamentari la primul miting electoral al Aliantei 2020 USR PLUS. de la Cluj. Împreună am decis să mergem spre victorie.


Participarea la Adunarea Uniunii Interparlamentare – Doha, 5-10 aprilie 2019

Am participat în calitate de reprezentant al Parlamentului României, la sesiunea de primăvară a Uniunii Interparlamentare (UIP). Am prezentat amendamentele României la rezoluția,, „Rolul comerțului liber și echitabil și al investițiilor în realizarea Obiectivelor Dezvoltării Durabile”  și am fost desemnată coraportor, împreună cu alți doi reprezentanți din Belgia și Kenya, pentru următoarea rezoluție elaborată de Comisia pentru dezvoltare durabilă, finanțe și comerț. „Promovarea digitalizării și economiei circulare pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD), în special a consumului și producției responsabile”.


Dezbatere în Mehedinți și Gorj – 15-16 martie 2019

Am participat la două dezbateri: una despre termoficare în Mehedinți și cea de-a doua despre cărbune în Gorj. În timpul rămas am strâns semnături pentru alegerile europarlamentare alături de colegii din Gorj și Mehedinți.


Participare la Adunarea Uniunii Interparlamentare, Geneva, 13-19 octombrie

Am prezidat ședința Comisiei pentru dezvoltare durabilă, finanțe și comert, în cadrul Adunării Uniunii Interparlamentare, care are loc în perioada 13-19 octombrie, la Geneva.


Întâlnire cu USR Diaspora – Paris

Ne-am întâlnit să discutăm despre România, despre situația actuală și despre cum să ne implicăm mai mult și să îmbunătățim legi și situații.


În caravana „Fără penali”

Împreună cu alți parlamentari, membri USR, consilieri și voluntari am strâns semnaturi timp de mai multe zile în Câmpulung, Pitești, Bacău, Vaslui, Bârlad, Tulcea pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice„


Participări la inițiativa cetățețenească „Fără penali în funcții publice”

Împreună cu membrii USR și consilieri locali am strâns semnături pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice” în Ilfov


Susținerea proiectului @Dăm Startul în Viață – 26 mai 2018
Bebelușii prematuri sunt cei mai fragili copii și au nevoie de condiții speciale pentru un început bun în viață. De aceea, am alergat la Sibiu pentru proiectul proiectul incubatorului pentru copii născuți prematur. Banii strânși în urma acestei campanii au fost donați în scopul achiziționării unui incubator modern pentru Maternitatea Sibiu.

Discuții cu alegătorii din Craiova și Bușteni

Am participat la discuții cu alegătorii din Craiova și Bușteni pe tema activității din Parlament și pentru susținerea candidatului USR la alegerile locale parțiale


„La firul ierbii despre educația gratuită – dezbatere publică”

La începutul lunii august am participat la dezbaterea publică la firul ierbii al cărei rezultat a constat în concluzii constructive și în propuneri de soluții în vederea reducerii decalajelor dintre rural-urban și a disparităților din educație


Întâlniri cu mediul de afaceri

Împreună cu colegii mei, Claudiu Năsui și Cristina Prună am participat la întâlniri cu mediul de afaceri în Brașov, Cluj, Focșani, Baia Mare


Susținerea candidaților USR pentru primărie

Împreună cu membrii USR am participat activ la campania de susținere a primarilor pentru Deva, Bușteni, Craiova și Bîrghis