În afara circumscripției

 


Sesiune de discuții și lucru a Adunării Uniunii Interparlamentare – Martie 2024

Am reprezentat România în cadrul sesiunii Adunării Uniunii Interparlamentare (UIP), organizația internațională care unește Parlamentele a 172 de state pentru colaborare și dialog.

Evenimentul a cuprins atât dezbateri pe diverse teme, cât și activități de lucru în grupurile tematice; în cazul meu, Grupul pentru Știință și tehnologie.

➤ Începând cu dezbaterile, marea temă a sesiunii s-a concentrat pe ”Cum poate contribui diplomația parlamentară la menținerea păcii și a securității?”. 

În cadrul intervenției mele din plenul UIP, am pus accent pe activitatea pe care parlamentarii români o au în organizațiile din care țara noastră face parte, dar și la colaborarea și schimbul de bune practici care pot face parlamentele să funcționeze mai bine, în condițiile în care încrederea în instituția Parlamentului este la un nivel scăzut, în ultimii ani.

➤ Sesiunea a găzduit și o dezbatere pe marginea integrării economice a femeilor. Discuția privind paritatea a abordat teme precum incluziunea economică a femeilor și barierele legale care împiedică femeile să fie participante pe piața muncii, plecând de la Raportul Băncii Mondiale – Women, Business and the Law. 

Concluzia a fost una dulce-acrișoară – Este bine că avem legi, dar existența lor nu garantează schimbarea în bine; este nevoie ca implementarea legilor să fie făcută corect. Un aspect pe care îl resimțim chiar la noi în țară. 

➤    În ceea ce privește activitatea din comisii, am participat, ca membră, la lucrările din Grupul pentru Știință și tehnologie. Mi-am adus contribuția și în cadrul Cartei de Etică pentru Știință și tehnologie, cât și pentru realizarea unui instrument prin care parlamentarii să creeze cadrul propice pentru știință și tehnologie. Nu în ultimul rând, discuțiile s-au axat și pe inteligența artificială, mai precis, cum putem face ca parlamentarii să înțeleagă ceea ce aduce această tehnologie și astfel, să legifereze corect, în interesul oamenilor.

Mă bucur de fiecare prilej de a participa la aceste sesiuni de discuții despre bune practici și lucru propriu-zis pentru a putea aduce măsurile care funcționează și acasă, în România!


WGST Working Meeting on the international charter on the Ethics of Science and Tehnology – Decembrie 2024


Politici pentru femei, politici pentru comunitate  – Iulie 2023

Workshop regional Nord-Vest


Delegație – Uniunea Interparlamentară – Marrakesh – Iunie 2023

Ca parlamentari, putem promova una din două viziuni: Fie eliminarea barierelor legislative dintre oameni, fie amplificarea polarizării din societate. Aceasta a fost concluzia conferinței organizate de Uniunea interparlamentară, în cadrul căreia am reprezentat țara noastră.
Uniunea interparlamentară, ce reunește 172 de parlamente de pe tot globul, potențează schimbul de bune practici internaționale, iar zilele trecute subiectul pus în dezbatere a fost cel al dialogul interconfesional, într-un context mondial de adâncire a inegalităților, instabilitate economică, crize umanitare, precum și creșterea intoleranței, a polarizării ideologice. Am subliniat în discursul meu atât importanța menținerii libertății confesionale în România din Parlament, cât și a adresării cauzelor din spatele naționalismului și extremismului: marginalizarea și excluziunea socială.
M-am implicat activ în Uniunea interparlamentară și anii trecuți pentru că am încredere în puterea dialogului. Am contribuit cu amendamente la rezoluțiile privind incluziunea financiară a femeilor, rezoluțiile privind energia curată și protejarea pădurilor, iar în 2020, m-am implicat în redactarea rezoluției în domeniul digitalizării și al economiei circulare.


Dezbatere legile educației – Bistrița – Mai 2023

Nu vreau ca Legile Educației să treacă prin Parlament așa cum au trecut prin Guvern: fără consultări reale cu cei vizați. Ieri am ajuns la Bistrița, unde am vorbit cu elevi, studenți și profesori despre cum arată legile educației acum și cum ar trebui modificate pentru școli mai sigure, performante și incluzive. Continuăm drumul prin țară pentru că vocea tuturor contează!


Reuniunea Rețelei Parlamentare a OECD – Aprilie 2023

Am participat la reuniunea Rețelei Parlamentare a OECD, alianța economică ce cuprinde 70% din producția și comerțul mondiale. Parlamentul are un rol esențial in procesul de aderare căci analizează și validează modificările legislative necesare alinierii la OECD.

Miza nu este doar una economică, ci și socială. Aderarea la OECD ne oferă oportunități să îmbunătățim politicile României în domenii cheie precum sănătatea, educația, mediul, agricultura sau turismul. Eu am susținut în cadrul dezbaterilor că în România putem dezvolta competențe reale și de durată  dacă facem reforme în educație care să aibă în vedere problemele inechității.


Dezbatere “Sunt femeie. Cu ce mă confrunt în societatea românească?” – Martie 2023

Am discutat din mai multe puncte de vedere cum putem contribui ca România să fie un loc mai prietenos pentru femei și copii deopotrivă. Pe lângă proiecte de legi, cred că trebuie să ne asigurăm că femeile sunt reprezentate cu adevărat în instituțiile cheie ale statului. Că au ușa politicii deschisă ca ele să-și poată susține cauzele. Din păcate, mai este drum lung până și la îndeplinirea acestui prim pas. 

Alături de mine au fost Elena Lasconi, Denisa Neagu, Diana Buzoianu, Diana Stoica și colege mele consiliere USR Constanța, toate exemple pentru femeile care ar vrea să intre în politică.


Dezbatere legile educației – Prahova  – Martie 2023

Alături de colegul meu Ștefan Pălărie, am purtat o discuție interesantă și utilă cu actori din sistemul educațional despre legile educației, despre ce nu funcționează și ar trebui modificat. Vom propune amendamente ca să reparăm greșelile ministerului înainte să producă efecte negative pe termen lung. Proiectele de lege în această formă nu vor crește calitatea educației.


Vizită Ciolănești, Teleorman – Martie 2023

Astăzi câștigă medalii la karate în București. Mâine se întorc la antrenamente într-o discotecă dezafectată de sat. 

Este cazul unor copii talentați din Ciolănești, Teleorman.  Nu au obținut doar azi medalii de aur și argint, ci au și câteva premii internaționale în palmares. Ajung la această performanță antrenându-se în discoteca dezafectată a satului, fără lumină și căldură. Ca să păstreze și o urmă de căldură acolo, mamele copiilor au izolat cum puteau, cu folie de plastic care să delimiteze spațiul de antrenament. Mămicile se mai ajută cu un generator și o butelie.

Cei 18 copii trebuie să se antreneze acolo pentru că sala de sport a școlii este în construcție. Am discutat și cu directoarea școlii care spune că oricum primăria va administra sala. E stupefiant cum administrația locală pune bețe în roate unor copii muncitori care câștigă premii internaționale. 

Împreună cu Denisa Neagu ne vom adresa, în scris, Primăriei pentru a obține un loc decent pentru antrenamentele acestor copii.


Dezbatere USR pe tema Legilor Educației – Februarie 2023

Am discutat peste 5 ore cu clujenii despre ce putem îmbunătăți în sistemul de învățământ. 

Deși ministerul Educației nu ține consultări, noi am vrut să știm părerile profesorilor, elevilor, studenților și părinților.  Îmi doresc să întâmpinăm legile ținute la sertar de ministra Deca cu amendamente solide care să reflecte dorințele oamenilor. Vă las doar câteva dintre concluziile celor ce au participat la eveniment:

  • –    Inspectoratele școlare, desființate
  • –    Angajările decise la nivel de școală
  • –    Programe de orientare în carieră
  • –    Masa Caldă în toate școlile
  • –    Competențe digitale pentru profesori

Deplasare prin țară pentru a testa calitatea transportului elevilor – Februarie 2023

Transportul elevilor către școală nu este gratuit! Mi-am propus să merg prin țară ca să văd în ce condiții călătoresc elevii din rural la școală și cât îi costă.

Ieri am parcurs drumul de la Slobozia spre Mărculești alături de colega mea, Denisa Neagu. Nu există tren pe această rută, așa că am luat autobuzul pe care îl iau și elevii. O călătorie costă 7 lei, însă cu abonament prețul este de 10 lei dus-întors. Elevii primesc o decontare de 50 de lei pe lună, deci doar un sfert din cei 200 de lei pe care trebuie să-i plătească lunar. Restul de 150 de lei trebuie să-i scoată din buzunar familiile din Mărculești.

Noi am mers cu autobuzul la prânz, când elevii de liceu se întorceau spre casă. Am înțeles însă că dimineața, dinspre Mărculești la Slobozia, autobuzul este extrem de aglomerat, căci elevilor li se adaugă mulții oameni în drum spre serviciu. Ideal ar fi ca elevii să aibă parte de un mijloc de transport sigur și dedicat lor. Însă până la “ideal” mai avem drum mult de parcurs.

Am inițiat un proiect de lege care să asigure gratuitate elevilor care fac naveta, însă votul din plen a fost amânat de majoritatea parlamentară. Reprezentanții tuturor partidelor trebuie să înțeleagă că atât timp cât transportul elevilor spre școală este plătit de familii, dreptul la educație gratuită nu va fi asigurat cu adevărat în România.


Întrevederea senatoarei Silvia-Monica Dinică, vicepreședintă a GRUI, cu Duarte Pacheco, președintele Uniunii Interparlamentare, în marja Conferinței Plenipotențiarilor UIT 2022 – Septembrie 2022

În calitate de vicepreședintă a Grupului Român al UIP (GRUI) și membră a Grupului de lucru al UIP pentru știință și tehnologie, președinta Comisiei pentru știință, inovare și tehnologie din Senat, am avut o întrevedere cu Duarte Pacheco, Presedintele Uniuniii Interparlamentare.
Președintele UIP se află în aceste zile în România în vederea participării, în calitate de invitat special, la primul Forum internațional al parlamentarilor și reprezentanților din sectorul privat, cu tema Reducerea decalajului digital – o agendă mondială pentru viitorul digital (30 septembrie-1 octombrie 2022).


Vizită în Republica Moldova – Iunie 2022

La Chișinău am participat la ședința solemnă comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României. Ședința s-a încheiat cu semnarea unei Declarații comune care prevede rolul României în sprijinirea dezvoltării Republicii Moldova.


Ediţia de primăvară – Târgul de Turism al României 2022 – Martie 2022

Am fost la prima ediție a târgul de turism, după doi ani de pandemie, pentru a discuta cu reprezentanții companiilor prezente și a afla astfel, mai multe detalii despre problemele cu care se confruntă. 


Delegație – Uniunea Interparlamentară – Madrid – Noiembrie 2021

Am participat, ca reprezentant al României, la ședința organizată de Comisia pentru dezvoltare durabilă a Uniunii Interparlamentare, dedicată accesului la resurse curate de apă.
Situația din România în ceea ce privește apa și apa uzată prezintă în continuare deficiențe, în special în ceea ce privește accesul în zonele rurale, precum și cantitatea și calitatea apei potabile.


Delegație – Uniunea Interparlamentară – Madrid – Noiembrie 2021

Comisia pentru dezvoltare durabilă a Uniunii Interparlamentare a discutat azi împreună cu reprezentanți ai UNESCO și noi, reprezentanții Parlamentelor lumii, despre cum folosim tehnologia pentru a ajuta educația.
Am făcut propuneri pentru textul rezoluției – este o temă unde pot contribui, având în vedere activitatea și experiența mea din Senat în cadrul comisiei de IT și a comisiei de învățământ. Heli Järvinen (Finlanda) și Dr. Sambit Patra (India) vor coordona redactarea rezoluției.


Întrevedere cu Gerus Andrey Mikhailovich, Președintele Comitetului pentru energie și utilități al Radei Supreme a Ucrainei – Septembrie 2021

M-am întâlnit cu Gerus Andrey Mikhailovich, Președintele Comitetului pentru energie și utilități al Radei Supreme a Ucrainei. Am avut oportunitatea de a discuta despre o colaborare bilaterală la nivel de Parlament.
Faptul că ne putem întâlni online va face mai ușoară colaborarea între parlamentele țărilor noastre.


Întrevedere cu Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova – Septembrie 2021


Întâlnire – Discuție asupra soluțiilor legislative pentru persoanele care suferă de Alzheimer și demență – Iulie 2021

M-am întâlnit cu doamna Rodica Căciulă, Președintele Asociației Habilitas, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă atât persoanele cu Alzheimer și demență, cât și aparținătorii legali ale acestora, dar și despre soluțiile legislative pe care le putem găsi.


Întâlnire diplomatică alături de Dr. Jürgen Martens, membru al FDP (Partidul Liber Democrat, formațiune politică liberală din Germania) – Iulie 2021

Am participat alături de Dr. Jürgen Martens și colegii mei din USR PLUS la o discuție despre evoluția discursului populist pe timp de alertă, unde am dezbătut asupra narativelor folosite de diverse entități în spațiul public de la începutul pandemiei, până în prezent.


Conferința SMARTiCITY: “ORASE SI COMUNITĂȚI. VIZIUNE 2030 – BRAȘOV – Iunie 2021

Am participat la Conferința SMARTiCITY: “ORASE SI COMUNITĂȚI. VIZIUNE 2030, unde am vorbit despre mobilitatea urbană, despre reducerea poluării și soluții care pot ajuta la mutarea în orașe cu emisii zero de carbon, despre digitalizarea serviciilor publice în beneficiul cetățenilor, despre soluții inteligente pentru gestionarea deșeurilor, energie regenerabilă, rolul hidrogenului în economia viitorului, dar și despre sursele de finanțare pentru aceste proiecte majore pe care atât România, cât și Europa le propun în anii următori.


Reuniunea parlamentară la nivel înalt cu tema ,,Transformarea sistemelor alimentare în beneficiul sănătății, echității și sustenabilității” – Iunie 2021

Am participat online, alături de peste 100 de parlamentari și experți de pe toate continentele, la un dialog cu privire la implicarea parlamentelor în guvernanța sistemelor alimentare, cu precădere din perspectiva dreptului la hrană, a reglementărilor aplicabile actorilor, instituțiilor și proceselor din lanțul de aprovizionare cu hrană și a accesului echitabil al populației la un regim alimentar sănătos. 


Candidatură în cadrul Uniunii Interparlamentare pentru Grupul 12Plus – Aprilie 2021

Am candidat pentru a reprezenta România si țările din Grupul 12Plus în Grupul de Știință si Tehnologie al UIP. Am fost unul dintre cei nouă candidați şi am întrunit 20% dintre voturile exprimate, fiind pe prima poziție în preferințele membrilor Grupului 12 Plus.
Noul Grup pentru știință și tehnologie va contribui la transpunerea în practică a Strategiei UIP în acest domeniu cu accent pe aspectele etice și pe măsurile necesare pentru combaterea inegalităților și discriminării care împiedică accesul universal la știință și tehnologie.

Prezentare rezoluție la Uniunea Interparlamentară – Aprilie 2021

Am participat în calitate de reprezentant al Parlamentului României, la sesiunea de primăvară a Uniunii Interparlamentare (UIP), unde am avut ocazia să prezint rezoluția despre „Promovarea digitalizării și economiei circulare pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD), în special a consumului și producției responsabile”

Reuniunea parlamentară la nivel înalt cu tema ”Impactul Covid-19 asupra implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) în regiunea UNECE: Rolul Parlamentului” – Martie 2021

Am participat la webinarul cu tema ”Impactul Covid-19 asupra implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) în regiunea UNECE: Rolul Parlamentului”, prilej pentru un schimb de experiențe și bune practici concentrate pe modul în care Parlamentele ar putea asigura că strategiile de recuperare COVID-19 încorporează obiectivul ODD.

Săptămâna parlamentară europeană – Februarie 2021

Am participat la Conferința privind Semestrul European și la Conferința interparlamentară privind stablitatea, coordonarea și guvernanța economică, alături de colegii mei din Senat, Claudiu Mureșan, Aurel Oprinoiu și Ștefan Pălărie, cât și de membrii Parlamentului European, în cadrul Săptămânii Parlamentare Europene.
Pe măsură ce vom depăși această criză sanitară, atenția noastră ar trebui să fie îndreptată spre reconstrucție prin investiții benefice societății. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a construi un viitor mai puternic și mai rezistent pentru Europa noastră.

Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile (IRENA) – forum parlamentar – Ianuarie 2021

IRENA a organizat cea de-a șasea ediție a Forumului legislatorilor, în marja celei de-a unsprezecea sesiuni a Adunării IRENA. La acest forum au participat parlamentari din întreaga lume pentru a discuta agendele globale, regionale și locale referitoare la o tranziție energetică bazată pe surse regenerabile. O modalitate de a avea un dialog substanțial între legislatori și experți în energie regenerabilă pentru a identifica ce soluții găsim, ce proiecte legiferăm ca să determinăm servicii de calitate, investiții și să facem față provocărilor determinate de criza COVID-19.
Împreună cu parlamentarii din comisiile economice, industrii și servicii ale Parlamentului am participat online și am contribuit la aceste discuții.

Întâlnire – Uniunea Interparlamentară – Obiectivele de dezvoltare durabilă și rolul parlamentelor în implementarea acestora – Decembrie 2020

Am participat astăzi, în calitate de Membru al Biroului Comisiei pentru dezvoltare durabilă, finanțe și comerț, din cadrul Uniunii Interparlamentare, la conferința online cu tema Obiective de Dezvoltare Durabilă și rolul pe care îl au Parlamentele în aplicarea acestora, organizată de Parlamentul Albaniei.
Am avut, astfel, ocazia să vorbesc despre cum putem finanța aceste Obiective de Dezvoltare Durabilă și despre cum putem să urmărim alocarea corectă a bugetelor pentru acest domeniu.

Întâlnire – Uniunea Interparlamentară – Grupul 12 Plus – Octombrie 2020

Am participat (online) la o întâlnire a Grupului 12 Plus din cadrul Uniunii Interparlamentare.


Eveniment – „Europe’s Landscape in the Shadow of the Pandemic – Romania: Transformation – Recovery – Resilience ” – Octombrie 2020

Am participat (online) în calitate de speaker la evenimentul „Europe’s Landscape in the Shadow of the Pandemic – Romania: Transformation – Recovery – Resilience ” organizat de The Economist.


O zi în Timișoara – Septembrie 2020

Pe tot parcursul unei zile am fost alături de Dominic Fritz și Cristian Moș, candidații Alianței la Primăria Timișoara respectiv la președinția Consiliului Județean, și de colegii lor care s-au înscris în cursele pentru primăriile și consiliile din Timiș. Am început de dimineață cu deschiderea sediului de campanie, am continuat cu dezbateri, întâlniri cu timişorenii, multă energie şi entuziasm. Am plecat apoi spre Jamu Mare, comuna în care există cea mai mare filială rurală a USR PLUS unde am stat de vorbă cu oamenii despre problemele existente în comună, despre nevoile lor precum și despre schimbările pe care ei și le doresc.


Eveniment – Making legislation gender-responsive as part of the Agenda 2030 and Beijing implementation – The role of parliamentarians – Iulie 2020

Am participat (online) în calitate de speaker în cadrul acestui eveniment centrat pe eforturile comune de a realiza și implementa politici benefice pentru egalitatea de gen. Am avut ocazia să discut despre cele mai recente eforturi ale României în ceea ce privește promovarea egalității de șanse și a oportunității egale, cât și despre prevenirea violenței domestice. De altfel, am împărtășit cu restul statelor participante, informații despre modul în care țara noastră acționează în arii precum sănătatea și siguranța femeilor și a fetelor, riscul de sărăcie al femeilor, accesul la o educație lipsită de stereotipuri de gen și necesitatea promovării femeilor în poziții decizionale. Evenimentul a reprezentat o adevărată oportunitate pentru a discuta diferitele abordări asupra acestor probleme comune, iar în urma dialogului am obținut o perspectivă îmbogățită asupra modurilor în care noi, ca oameni politici, putem acționa pentru a proteja drepturile și interesele femeilor.


IPU-IDLO Strategy Consultation – Iulie 2020

Am participat (online)  la o consultare virtuală intitulată ,,O perspectivă parlamentară cu privire la provocările și oportunitățile actuale și viitoare ale statului de drept”. Scopul consultării a fost acela de a ajuta IPU și IDLO (International Development Law Organization) să-și dezvolte și extindă colaborarea pentru a încuraja și promova relații sănătoase între toate ramurile statului (parlamente, sistemul judiciar, executiv) și o cultură a justiției și a statului de drept.


Forum politic la nivel înalt privind dezvoltarea durabilă – 7-16 iulie 2020

Cu ocazia sesiunii 2020 a Forumului politic la nivel înalt privind dezvoltarea durabilă, am participat la Forumul parlamentar organizat de Uniunea Inter Parlamentară în cadrul căruia am dezbătut tema –  Marea resetare : lecții învatate din pandemia COVID-19 pentru accelerarea ODD. Evenimentul s-a axat pe rolul parlamentelor și al parlamentarilor în construirea consensului necesar reformelor cheie pentru implementarea ODD.


Eveniment – The after math of Covid-19 pandemic on women – Iulie 2020

Am participat (online) în calitate de speaker la sesiunea finală a evenimentului The after math of Covid-19 pandemic on women, unde am avut ocazia să discut atât despre dinamicile de gen prezente în țara noastră, cât și despre felul în care pandemia a jucat un rol major în creșterea și evidențierea unor probleme deja existente în societate, precum violența de gen, violența domestică, inegalitatea economică și reprezentarea femeilor în funcții cheie, încetinind eforturile internaționale de a obține egalitatea de gen.


Forumul online OECD privind Comportamentul Responsabil în afaceri

Am participat (online) la Forumul online OECD privind Comportamentul Responsabil în afaceri. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre angajare inovativă în promovarea responsabilă și rezilientă a lanțurilor de producție (Rolul RBC în acordarea sprijinului guvernamental și în pachetele de recuperare și Rolul RBC în perioda de criză).


Women Business Leaders

Am transmis un video despre modul în care a reacționat România la pandemia de COVID-19 – despre ce măsuri a luat țara noastră dar și ce inițiative legislative am depus, în acest context.


Dezbatere LIVE – USR Vrancea

Am participat la o dezbatere online, în calitate de speaker, alături de cei trei candidați vrânceni ai Alianței USR PLUS: Liviu Mălureanu – candidat la președinția Consiliului Județean Vrancea, Corina Atanasiu – candidată la Primăria Focșani și Dorel Lazăr – candidat la Primăria Adjud . În cadrul întâlnirii, subiectele discutate au fost: Măsuri pentru Educație; Grupuri vulnerabile și programul „Prima lumină” și Legea asistenței sociale.


Reuniune parlamentară OECD – 25-27 februarie 2020

În cadrul acestei reuniuni am discutat în grupul de lucru la nivel parlamentar despre Inteligența artificială. Doar împreună la nivel global putem avansa pe aspectele legate de IA – tehnice, etice și legislative. În ceea ce privește politicile publice, impactul IA va afecta și piața forței de muncă, capitalul uman și dezvoltarea competențelor. Am discutat și despre impactul asupra companiilor din diferite industrii dar și despre reglementările privind confidențialitatea datelor.


Deplasări în teritoriu – 22 februarie 2020

Am petrecut câteva ore cu colegii mei de la USR Călărași – de la care, vă spun sincer, m-am încărcat de energie și speranță. Am vorbit despre munca mea din Comisii, din Parlament, cum ajunge un proiect să devină lege. Apoi despre alegerile locale – să știți că la Călărași există potențial foarte bun, foarte mulți oameni faini care pot și vor să facă treabă bună pentru comunitate.


Participarea la Adunarea Uniunii Interparlamentare – Belgrad, 14-17 octombrie 2019

Am participat în calitate de șef al delegației Parlamentului României, la sesiunea de toamnă a Uniunii Interparlamentare (UIP) de la Belgrad. În cadrul lucrărilor acestei adunări, din primăvară, am fost desemnată prin vot autor de rezoluție pentru rezoluția care s-a discutat în cadrul Comisiei de Dezvoltare Durabilă, Finanțe și Comerț.


Conferința Interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică în UE – 29 septembrie – 1 octombrie 2019, Helsinki

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2019 am participat la Conferința Interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică în UE. În cadrul acestei întâlniri, m-am întâlnit cu omoloaga mea din Parlamentul finlandez şi am discutat despre continuarea luptei anti-corupție, despre digitalizarea administrativă şi economia durabilă.


Deplasări în teritoriu:

În perioada august – septembrie 2019, am participat la mai multe întâlniri în teritoriu: în Ialomița. Călărași, Slobozia, Buzău, Focșani, Bîrlad, Vaslui, Bacău, Pitești ș.a.

În cadrul acestor întâlniri am răspuns la întrebări legate de activitatea parlamentară și am discutat despre cum putem colabora pentru a găsi soluții pentru problemele locale – prin intermediul întrebărilor, interpelărilor și al initiativelor legislative. Problemele sunt complexe și e nevoie de echipe unite care să transforme în realitate speranțele oamenilor care ne-au votat.


Forumul Global al Femeilor Lideri Politici,  Tokyo 2019, 25-25 iunie 2019

Am participat împreună cu o delegație românească la Forumul Global al Femeilor Lideri Politici care precede Summitul Global G20. În cadrul acestei delegații, am avut onoarea de a fi unul dintre cei 4 speakeri din panelul evenimentului ,,Data beyond borders” (Date dincolo de frontiere). În adresarea mea din cadrul acestui eveniment, am punctat faptul că sustenabilitatea este soluția următoarelor generații. Am evidențiat faptul că, în cadrul Uniunii Europene, un element cheie pentru funcționarea pieței interne il reprezintă existența condițiilor de concurență echitabile și un set unic de norme pentru toți participanții.


Miting electoral Alianta 2020 USR PLUS (București) – 24 mai 2019

Am participat împreună cu toți colegii parlamentari la miting-ul electoral al Aliantei 2020 USR PLUS. de la București. Împreună am decis să mergem spre victorie.


Miting electoral Alianta 2020 USR PLUS (Cluj) – 5 mai 2019

Am participat împreună cu toți colegii parlamentari la primul miting electoral al Aliantei 2020 USR PLUS. de la Cluj. Împreună am decis să mergem spre victorie.


Participarea la Adunarea Uniunii Interparlamentare – Doha, 5-10 aprilie 2019

Am participat în calitate de reprezentant al Parlamentului României, la sesiunea de primăvară a Uniunii Interparlamentare (UIP). Am prezentat amendamentele României la rezoluția,, „Rolul comerțului liber și echitabil și al investițiilor în realizarea Obiectivelor Dezvoltării Durabile”  și am fost desemnată coraportor, împreună cu alți doi reprezentanți din Belgia și Kenya, pentru următoarea rezoluție elaborată de Comisia pentru dezvoltare durabilă, finanțe și comerț. „Promovarea digitalizării și economiei circulare pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD), în special a consumului și producției responsabile”.


Dezbatere în Mehedinți și Gorj – 15-16 martie 2019

Am participat la două dezbateri: una despre termoficare în Mehedinți și cea de-a doua despre cărbune în Gorj. În timpul rămas am strâns semnături pentru alegerile europarlamentare alături de colegii din Gorj și Mehedinți.


Participare la Adunarea Uniunii Interparlamentare, Geneva, 13-19 octombrie

Am prezidat ședința Comisiei pentru dezvoltare durabilă, finanțe și comert, în cadrul Adunării Uniunii Interparlamentare, care are loc în perioada 13-19 octombrie, la Geneva.


Întâlnire cu USR Diaspora – Paris

Ne-am întâlnit să discutăm despre România, despre situația actuală și despre cum să ne implicăm mai mult și să îmbunătățim legi și situații.


În caravana „Fără penali”

Împreună cu alți parlamentari, membri USR, consilieri și voluntari am strâns semnaturi timp de mai multe zile în Câmpulung, Pitești, Bacău, Vaslui, Bârlad, Tulcea pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice„


Participări la inițiativa cetățețenească „Fără penali în funcții publice”

Împreună cu membrii USR și consilieri locali am strâns semnături pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice” în Ilfov


Susținerea proiectului @Dăm Startul în Viață – 26 mai 2018
Bebelușii prematuri sunt cei mai fragili copii și au nevoie de condiții speciale pentru un început bun în viață. De aceea, am alergat la Sibiu pentru proiectul proiectul incubatorului pentru copii născuți prematur. Banii strânși în urma acestei campanii au fost donați în scopul achiziționării unui incubator modern pentru Maternitatea Sibiu.

Discuții cu alegătorii din Craiova și Bușteni

Am participat la discuții cu alegătorii din Craiova și Bușteni pe tema activității din Parlament și pentru susținerea candidatului USR la alegerile locale parțiale


„La firul ierbii despre educația gratuită – dezbatere publică”

La începutul lunii august am participat la dezbaterea publică la firul ierbii al cărei rezultat a constat în concluzii constructive și în propuneri de soluții în vederea reducerii decalajelor dintre rural-urban și a disparităților din educație


Întâlniri cu mediul de afaceri

Împreună cu colegii mei, Claudiu Năsui și Cristina Prună am participat la întâlniri cu mediul de afaceri în Brașov, Cluj, Focșani, Baia Mare


Susținerea candidaților USR pentru primărie

Împreună cu membrii USR am participat activ la campania de susținere a primarilor pentru Deva, Bușteni, Craiova și Bîrghis