În circumscripție

 

Audiențe recurente

Participarile la întâlnirile cu cetățenii care au solicitat audiențe fie direct catre biroul parlamentar, fie împreună cu consilierii locali ai sectorului 6:
– miercuri: 18:00 – 20:00
– vineri: 10:00 – 13:00


Participare la Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for Duty – Eveniment destinat Digitalizării și protecției datelor – Octombrie 2024


Participare la Conferință “Industria Internet.Ro încotro în vremuri #AI”? – Septembrie 2024

În cadrul conferinței am participat la un dialog deschis alături de specialiştii de top ai industriei de Internet din România şi ai industriilor conexe (ICT, Energie, Transporturi, Securitate, Administraţie etc.) cu privire la locul actual al României în contextul global privind Internetul, factorii care au dus la declinul său și măsurile necesare pentru a reveni în top 10 internaţional.


Participare la Conferinta ,,Movers & Shakers- modele de azi ale generatiei de maine” – Septembrie 2024

În cadrul conferinței ,,Movers & Shakers – modele de azi ale generatiei de maine” am avut ocazia să vorbesc despre diferențele dintre un lider și un șef și, implicit, despre caracteristicile care fac dintr-un lider un model pentru ceilalți.


Participare în calitate de speaker la Conferinta ”Movers & Shakers- modele de azi ale generatiei de maine” – Septembrie 2024


Participare la dezbaterea Acțiuni legislative de prevenire a utilizării tehnologiei pentru traficul de ființe umane – Iulie 2024

Traficul de persoane poate fi combătut! Este nevoie de implicare, dar și de utilizarea tehnologiei în favoarea autorităților și a victimelor!
România este de ani de zile raiul traficului de persoane și iadul victimelor, iar statul rămâne principalul complice la această situație! Numărul persoanelor traficate este în creștere: în 2023 autoritățile au investigat 538 de cazuri noi de trafic de persoane față de 458 în 2022, iar Departamentul de Stat al SUA ne bate din nou obrazul!
Am participat la dezbaterea Acțiuni legislative de prevenire a utilizării tehnologiei pentru traficul de ființe umane, eveniment, organizat la Palatul Parlamentului cu ocazia sesiunii anuale a AP OSCE.
Tehnologia este cel mai important instrument în combaterea traficului de persoane! Utilizarea tehnologiei în mod corect și aplicat poate salva vieți! Majoritatea victimelor sunt femei și copii, nu putem să stăm cu mâinile în sân.
Autoritățile trebuie să ia măsuri clare și potrivite timpului în care trăim. În timp ce statul încă lucrează la teorii și strategii care dau bine doar pe hârtie, traficanții își fac de cap fără frică față de autoritățile care ar trebui sa îi oprească.


The great guide dogs summer party, eveniment Light into Europe – Iunie 2024

Am avut ocazia să particip la evenimentul organizat de asociația Light into Europe și să aflu mai multe despre munca lor de a forma și instrui câini ghid pentru a ajuta persoanele nevazatoare în viața de zi cu zi.


Forumul România Digitală – Iunie 2024

Ca vorbitor al acestui eveniment am adus în problemă mai multe tematici care derivă din domeniile de digitalizare și siguranță cibernetică, de exemplu faptul că nu avem un sistem de stat pentru a digitaliza istoricul analizelor, sunt unele companii private care fac acest lucru, dar ca regulă, vârstnicii își țin foile cu analizeze printate la dosar pentru a le putea compara.


Eveniment Bursa – a VIII-a ediție a conferinței ”Digitalizare și Siguranță cibernetică” – Iunie 2024

În cadrul acestui eveniment am avut ocazia să vorbesc despre piedicile și oportunitățile transformării digitale alea statului, cât și despre pașii deja realizați și proiectele de lege dar și despre ceea ce ar trebui să le urmeze pentru a ridica gradul de digitalizare al statului român peste 21%, unde a rămas din 2021.


 Summitul European SpaceFEST – Iunie 2024


Masă Rotundă a UNICEF + comisia pentru drepturile omului – Mai 2024

Am avut ocazia să fiu parte a acestui eveniment unde am putut discuta despre găsirea acelor soluții prietenoase pentru copii.


Eveniment organizat de Liga Habitat pe problemele urbane și cele ce țin de energie – Mai 2024

Am avut ocazia de a vorbi pe larg despre problemele cu care încă se confruntă consumatorul vulnerabil în țara noastră, despre lipsurile pe care legislația din această zonă încă le are și despre problema responsabilității și importanța coordonării dintre instituțiile publice aferente acestui domeniu. Asociațiile de locatari trebuie ajutate, nu îngropate în birocrație și legi prost făcute.


MoreIn24 – Eveniment care prezintă tinerilor opțiunile pentru Alegerile europarlamentare 2024 – Mai 2024

Am participat la evenimentul ținut de Morein24 unde am avut ocazia să le vorbesc tinerilor despre importanța votului, despre ce pot realiza europarlamentarii și parlamentarii în mandatele care le sunt acordate, despre proiectele de legi și despre multe alte curiozități pe care ei le-au adresat.


Eveniment aniversar Filia – 24 de ani- Aprilie 2024


Eveniment Femei în Politică – Aprilie 2024

Am fost alături de colegele mele care candidează pe 9 iunie la alegerile locale. Femei în politică ne-a adus împreună. Eu am povestit despre educație și soluțiile care pot aduce schimbare reală


Dezbatere în Comisia pentru Știință inovare și tehnologie a proiectului privind Statutul cercetatorului – Aprilie 2024

În cadrul Comisiei de știință, inovare și tehnologie am discutat si elaborat amendamente la proiectul de lege privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare și inovare.

Am adus la masă principalii actori în domeniu pentru a găsi cele mai bune soluții pentru sistemul românesc de cercetare, un domeniu vital care are nevoie de legislație corecta, finanțare potrivită și mecanisme corecte pentru a încuraja și motiva cercetătorii valoroși!

Proiectul ce a rezultat după 4 ore și jumătate de discuții a fost îmbunătățit.


Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World – Eveniment MediaUno – Aprilie 2024

Am participat în calitate de speaker la evenimentele organizate de MediaUno pe următoarele teme:

  • Educație – „Redefinirea educației: Provocări și soluții pentru sistemul educațional românesc”
  • Industrie – „Reindustrializarea României: Provocări și oportunități în era digitală”
  • Securitate Cibernetică -„Conectăm viitorul: Digitalizarea și securitatea cibernetică a României”
  • Cercetare și Inovare – „Orizonturi noi: Catalizarea progresului prin cercetare și inovare”

Întâlnire Secretar General OECD – Martie 2023

Am participat la întâlnirea cu Secretarul General al OECD și echipa care se ocupă de aderarea României, alături de parlamentari din toate partidele, membri ai Comisiei speciale a parlamentului pentru aderarea la OECD.
Am contribuit la documentele de lucru ale Rețelei parlamentare la OECD încă din 2019 și am participat activ la sesiunile de lucru ale rețelei parlamentare.
În cadrul intervenției mele am adresat două întrebări :
1) Cum poate Comisia parlamentară comună să sprijine mai bine procesul de aderare al României la OECD?
2) Care este viziunea reprezentanților organizației cu privire la explorarea canalelor de interacțiune ale OCDE cu parlamentele naționale, inclusiv în cadrul Rețelei Parlamentare Globale (GPN)?


Gala excelenței feminine, ediția a II-a – Martie 2023


Dezbatere – Shaping the future of tech: inclusive leadership innovation and the women role in STEM – Februarie 2024


Eveniment FILIA – Care for democracy representing women political interest – Februarie 2024


Dezbatere MediaUno – Polul cercetării și inovării – Februarie 2024


Eveniment UNICEF – România pentru fiecare copil –  Ianuarie 2024


Eveniment online – Studiu CES – Tabloul sănătății mintale în România – Ianuarie 2024


Eveniment – Raportul privind starea mass-mediei românești în 2023 – Decembrie 2023


Conferință schimbări climatice (MediaUNO) – Noiembrie 2023


Conferință OSCE dreptul femeilor – Noiembrie 2023


Eveniment Casa bună & Rise Project Transparență- Corectitudine – harta politicii românești – Noiembrie 2023


Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success – Noiembrie 2023

Intervenție în deschiderea evenimentului pe tema Wellbeing – Mens sana in corpore sano – Cheia unui stil de viață fericit și sănătos.


Bucharest Cybersecurity Conference – Octombrie 2023

Despre cum ajutăm tinerii pentru cariere care au nevoie de aptitudini digitale și cum pregătim profesorii care să îi formeze.


 Delegația OCDE la Ministerul Educației – Octombrie 2023


Întâlnire cu elevi si profesori din cadrul proiectului Erasmus+ „Designers Of Inclusive Tolerance” (DO IT!) – Septembrie 2023

În această dimineață am fost gazdă pentru profesori si elevi din România, Estonia, Grecia și Portugalia. Dascăli deosebiți ce formează copiii minunați.


Femei care transformă comunități – eveniment Femei în politică – Septembrie 2023

Eveniment organizat de Femei în politică


Dezbaterea cu tema egalității de gen la Ambasada Franței – Iunie 2023

Am participat la o dezbatere asupra egalității de gen în societatea franceză și, în special, în politica franceză.


Dezbaterea “Accesul fetelor și femeilor rome la servicii de protecție socială, sănătate reproductivă și sexuală: realități din comunități, provocări și perspective” – Mai 2023

Am participat la dezbaterea organizată de E-Romnja, Asociația pentru promovarea drepturilor femeilor rome pentru a mă putea informa mai bine despre problemele cu care se confruntă mamele minore rome și despre nevoile pe care acestea le au, ca mai apoi să pot veni cu soluții legislative pentru ele. În anul 2022, România se afla pe locul al doilea în Uniunea Europeană, în clasamentul nașterilor mamelor adolescente. O sarcină la o vârstă fragedă restrânge orizonturile și poate închide cu totul viitorul fetei minore devenită mamă. Subiectul este în continuare tabu pentru marea parte a societății, însă stigmatul este copleșitor pentru aceste copile, mai ales când aparțin și unei minorități. Am plecat de la această dezbatere cu notițe pline cu idei, spețe de aprofundat și posibile mecanisme de sprijin. 


Eveniment de lansare al aplicației  de educație parentală Bebbo – Martie 2023

Am participat la lansarea aplicației mobile de educație parentală Bebbo, eveniment organizat de Senatul României și UNICEF România, împreună cu  Centrul Step by Step.

Aplicația mobilă Bebbo în limba română, concepută pentru a sprijini părinții și alte persoane care se ocupă de creșterea și îngrijirea copiilor cu vârste cuprinse între naștere și 6 ani a fost dezvoltată la nivel regional de către UNICEF cu sprijinul Agenției Austriece pentru Dezvoltare și al Uniunii Europene și este disponibilă în alte 14 țări din Europa și Asia Centrală.


Întâlnire în cadrul Grupului de prietenie copii – senatori: Senatjunior – Martie 2023

Printre dezbateri la Parlament și consultări, am avut o întâlnire online care mi-a fost extrem de dragă. Am stat de vorbă cu elevi de clasa a II- a despre cum funcționează Senatul și care este programul unui senator. Spre final, i-am rugat pe cei mici să vină cu idei de legi. 

Școli mai multe și modernizate, poluare mai puțină, sărăcie mai puțină și eliminarea furtului sunt doar câteva idei ale copiilor pe care le-am ascultat cu drag. M-a bucurat mult empatia din propunerile celor mici. Cred că din această prismă ar trebui să privim politica și noi, adulții din Parlament: soluții ca generațiile viitoare să trăiască într-o țară mai apropiată de idealurile lor decât cea de azi.


Academia Europa FM – Martie 2023

Mi-a făcut mare plăcere să onorez invitația lui Marcel Bartic, alături de Cristian Preda, la Academia Europa FM. 

Am discutat despre Legile Educației și despre cine sunt câștigătorii și pierzătorii celor două proiecte de legi ale Ligiei Deca. Pe plus se află rectorii, cărora le sunt prelungite mandatele. Tertipurile prin care aceștia pot depăși chiar și noua limită de 10 ani nu au fost nici ele eliminate. Cei care pierd cel mai mult sunt elevii, căci prea puțin s-a gândit Ministerul Educației la ei când a redactat legile în spatele ușilor închise și le-a trântit în spinare noi examene. 

Suntem departe de o Românie Educată, iar legile aflate abia acum în consultare publică nu ne apropie de acest deziderat ratat al Președintelui țării.


Vizită în Agigea pentru a vedea stadiul precar al transportului elevilor – Decembrie 2022

Liceenii din Agigea trebuie să traverseze șinele de tren pentru a ajunge până la liceu în Constanța. Sau cum arată transportul elevilor în realitate.
În Agigea nu este liceu iar după școala gimnazială elevii fac naveta până la Constanța. Liceenii sosesc în gara Agigea sau în autogară. Preferă să ia microbuzul (rata) fiindcă gara din Agigea este insalubră și inspiră teama unui loc pustiu și părăsit.
Dar e o problemă. Costul drumului. Din autogara Constanța am aflat că drumul cu autobuzul până la Costinești este 30 lei dus-întors pe zi. Ne-au spus-o chiar liceeni care trebuie să scoată 600 de lei din buzunar.
Este ușor să ne închipuim de ce pentru unele familii investiția în educația copiilor devine un cost mult prea mare și decid să nu mai urmeze liceul. Pentru aceste familii și pentru copiii lor, Constituția nu se mai aplică. Dreptul la învățătură nu este asigurat, nu este gratuit.
Accesul la educație este un lanț cu multe verigi. Pentru liceenii din Agigea și pentru elevii din toate colțurile țării trebuie să găsim o soluție care construiește de la prima până la ultima verigă. Începând cu transportul.


Dezbatere „Creșterea eficienței și independenței energetice prin Prima Casă Verde” – Decembrie 2022

Am participat la dezbaterea organizată de către Denisa Neagu, Pollyanna Hangan și Cristian Ghinea, cu tema „Creșterea eficienței și independenței energetice prin Prima Casă Verde”.
Proiectul de lege pe care s-a discutat propune un mecanism prin care românii pot accesa credite cu valoare de maxim 10.000 euro pentru renovarea aprofundată a locuinței de domiciliu, montarea de panouri fotovoltaice, pompe de căldură sau a oricărui alt sistem sau metodă de producere sau stocare a energiei sau de creștere a eficienței energetice. Aceste credite vor fi garantate și cu dobânda subvenționată de către stat.
Această întâlnire a adus în jurul aceleiași mese reprezentanți ai legislativului, și experți și reprezentanți ai industriilor din domeniu. Avem nevoie de astfel de proiecte care să ofere opțiuni pentru reducerea costurilor cu facturile.


 Dezbatere ,,Digitalizarea educației preuniversitare de la pandemie la noua lege a educației” – Noiembrie 2022

În calitate de Președinte al Comisiei de știință, inovare și tehnologie am organizat o dezbatere pe tema digitalizării în educației, unde am adus la aceeași masă autoritățile, companiile și ONG-urile relevante, dar și studenții.
Am vorbit despre cum putem asigura accesul copiilor din zone extrem de vulnerabile foarte greu de atins la profesori bine pregătiți astfel încât să avem pentru ei educație de calitate dar și despre cum putem profita de digitalizare pentru a debirocratiza și moderniza.
Toți participanții au căzut de acord că digitalizarea nu poate însemna doar achiziția de echipamente. Profesorii și elevii trebuie învățați să le și folosească.


Comitetul Politic USR – Noiembrie 2022

USR organizează sâmbătă, 19 noiembrie 2022, un comitet politic care va reuni liderii din întreaga țară și invitați internaționali.
În cadrul evenimentului, Cătălin Drulă își va prezenta programul de președinte al partidului.
La eveniment vor participa mai mulți invitați străini:
Stephane Sejourne – Președintele Grupului Renew Europe, europarlamentar și Președintele Renaissance (principalul partid de guvernământ din Franța); Ilhan Kyuchyuk – Co-Președinte ALDE Europe, europarlamentar Movement for Rights and Freedoms (MRF), Bulgaria; Svenja Hahn – Vicepreședinte ALDE Europe, europarlamentar Freie Demokratische Partei (FDP), Germania; Kira Rudik – Vicepreședinte ALDE Europe, parlamentar și președintele partidului Holos Ucraina și Dan Aria Sucuri – Președintele European Liberal Youth (LYMEC).


Dezbatere pe tema securității energetice – Noiembrie 2022

Dezbaterea Ministerului Cercetării și Digitalizării, chiar pe tema securității cibernetice, a fost perturbată de troli.
Sună ca un banc prost, dar nu este.
Ministerul nu a fost gazda link-ului pentru propria dezbatere, deci nu a putut opri participanții care întrerupeau discuțiile cu muzică rusească și imagini obscene. Deși discuțiile trebuiau să dureze până la ora 17.00, ședința fost întreruptă la ora 15.00.
Bomboana de pe tort – reprezentanții ministerului nu au știut să ne răspundă la întrebări. Ne-au invitat să le trimitem ulterior, în scris. Au eșuat azi și în teorie și în practică.


Caravana EDU5 Câmpulung – Noiembrie 2022

Săptămâna aceasta la Câmpulung Elena Lasconi a fost gazda dezbaterii pe educație. Împreună cu Elena, Ștefan Pălărie, Narcis Mircescu și Irineu Darău am vorbit cu câteva zeci de directori, profesori, elevi, părinți și antreprenori despre problemele pe care le-am putea rezolva dacă noua lege a educației ar avea soluții concrete și corecte.
Vă prezint câteva probleme din sistem discutate la dezbaterea USR de săptămâna aceasta:
Profesorii cer gratuitatea transportului elevilor. Problema este una apăsătoare în special pentru că există școli în Câmpulung unde jumătate dintre copii sunt nevoiți să facă naveta..
Am vorbit și despre neajunsurile din școlile profesionale. Ministerul Educației nu finanțează achiziția mașinilor și utilajelor necesare, cum ar fi trebuit. Așteptarea este ca acești tineri să stăpânească o profesie tehnică doar din cărți și unelte vechi.
Faptul că dezbatem aceste probleme alături de profesori, părinți și elevi ne ajută să fim pregătiți cu amendamente bune când legile educației ajung în Parlament.


Caravana EDU5 Sibiu – Noiembrie 2022

Am fost la Sibiu împreună cu Ștefan Pălărie la dezbaterea organizată de USR PLUS Sibiu pe tema educației. Participantii au vorbit despre problemele acute din sistem precum lipsa finanțării sau materialele vechi de studiu, dar și despre măsurile noi pe care le aduc cele două proiecte de legi ale educație.
Multe idei din viitoarele legi, așa cum le cunoaștem acum, adaugă presiune pe umerii profesorilor când vine vorba de implementarea lor. Profesorii și-au exprimat și temerea că legile sunt ambigue în mod voit, ca mai apoi să fie introduse prevederi prin legislația secundară care să crească influența politicului în educație. Este o temere validă și voi munci alături de colegii mei ca legile să nu treacă de Parlament cu astfel de portițe legislative către control politic.


Întâlnire de lucru pe tema internshipului – Noiembrie 2022

Am participat la o întâlnire de lucru dedicată modificărilor legislative pentru tinerii care au nevoie de acces la stagii de practică în scopul integrării pe piața muncii. La dezbatere au participat reprezentanți ai studenților, ai mediului privat, dar și ai Ministerului Muncii și Ministerului Tineretului.
O problemă pe care am identificat-o este că statul nu se folosește de banii europeni destinați tinerilor. Rata de absorbție a României la programul „Garanția pentru Tineret”, care combate șomajul în rândul tinerilor, a fost de doar 5%. Cea mai mică din Uniunea Europeană.
Alături de colega mea, Anca Dragu, care a și organizat evenimentul, voi continua acest demers pentru a clarifica atât aspectele legislative, cât și felul în care ministerele aleg să implementeze aceste programe pentru tineri.


 Caravana EDU5 Timișoara – Noiembrie 2022

Sunt la Timișoara alături de colegii mei Ștefan Pălărie Nicu Fălcoi și Raoul Trifan. Participăm la o dezbatere în care vom vorbi cu profesori, studenți și părinți despre neajunsurile din educație și despre cum le putem corecta din Parlament.


Caravana EDU5 Iași – Octombrie 2022

A patra dezbatere a Caravanei EDU5 s-a desfășurat la Iași, unde, alături de invitații din sfera educației, am vorbit despre eșecul Guvernului de a pune în aplicare o reformă educațională în ultimii 33 de ani.


Caravana EDU5 Brașov – Octombrie 2022

Am continuat întâlnirile din țară pe tema educației la Brașov, prin Caravana EDU5, unde am discutat despre învățământul preuniversitar și echitate.


Spunem nu plagiatului – Octombrie 2022

Alături de colegii din USR, transcriem de mână teza de doctorat a lui Lucian Bode.
De ce de mână? Pentru că Biblioteca Națională, singurul loc unde poate fi găsită lucrarea ministrului Bode, nu permite fotografierea sau xeroxarea tezelor de doctorat, ci doar transcrierea lor.


Dezbaterea ”Elevii fac legea!” – Octombrie 2022

“Cum vreți să ne educați, dacă nu ne ascultați?” – a fost unul dintre mesajele primite de la elevi, ca un duș rece, în cadrul evenimentului “Elevii fac legea! Acești elevi de gimnaziu și liceu incredibil de prezenți, cu opinii clare, exprimate cu încredere și convingere ne dau speranța că România mai are o șansă. Și că acești copii nu vor accepta mai puțin decât merită: legi în folosul lor, pentru o educație incluzivă, construită pe principii corecte.


Dezbatere pe tema egalității de gen – Septembrie 2022

Am participat la o dezbatere pe tema egalitatii de gen organizată în cadrul Conferinței ITU care se întâmplă zilele acestea la București.


Dezbatere pe tema legilor educației – Septembrie 2022

Prima întâlnire dintre cele 5 pe care le vom face în țară despre legile educației, din Caravana USR, a avut loc la Constanța. Alături de colegii mei, Ștefan Pălărie și Remus Negoi i-am ascultat și am dialogat cu cei care până acum au fost ignorați de Ministerul Educației.


Dezbaterea ”Așteptările mediului de afaceri de la educația din România” – Septembrie 2022

Alături de invitați de seamă din mediul de afaceri românesc am putut discuta despre cum ar trebui să arate educația din țara noastră și despre ce așteptări are piața muncii de la viitoarele generații, în contextul proiectului noilor legi ale educației.


Dezbatere ”Sărăcia energetică și nevoile energetice minimale” – Septembrie 2022

Am participat la dezbaterea organizată de către Observatorul Român al Sărăciei Energetice, unde am avut ocazia să vorbesc în detaliu despre nevoile energetice minimale și consumatorul vulnerabil.


Acțiune #FărăSpeciali – Septembrie 2022

Împreună cu Denisa Neagu, Pollyanna Hangan și Alin Apostol, Daniel Gheba am fost în zona Mega Mall pentru a răspunde la diversele întrebări ale oamenilor și pentru a discuta despre soluțiile pe care le propunem în Parlament.


Activitate în circumscripție – Iulie 2022

Săptămâna aceasta am fost din nou pe teren, alături de colegii mei, într-o nouă ieșire din campania #faraspeciali în Parcul Tineretului. Împreună cu Denisa Neagu, Simona Spătaru, Alin Apostol și Nicorel Nicorescu am răspuns la întrebări, am prezentat proiectele noastre și ceea ce facem în Parlament și în Consiliul General. Vom continua aceste întâlniri și săptămânile următoare.


Trainingul Național de reprezentare – Iulie 2022

Despre reducerea abandonului universitar și stagii de practică am discutat azi cu studenții ce participă la Training-ul Național de Reprezentare organizat de ANOSR. Au prezentat propuneri de îmbunătățire a legislației pe care le-am aprofundat împreună.


Masa rotundă ,,Împreună pentru un viitor mai bun în comunitățile vulnerabile” – Iunie 2022

Am participat la masa rotundă organizată de Ministerul Educației, unde am dezbătut despre cum putem îmbunătăți în mod concret viața în comunitățile vulnerabile dar și ce putem face mai departe.


Discuții pe baza legii uceniciei – Iunie 2022

În Senat, în cadrul mesei rotunde organizate de colega mea Anca Dragu, am discutat despre “Legea uceniciei”. Scopul întâlnirii a fost identificarea acelor modificări legislative care să îmbunătățească legea uceniciei în beneficiul tinerilor.


Participare la seminarul “Poluarea aerului și sănătatea” – Iunie 2022

Am participat la seminarul “Poluarea aerului și sănătatea”, în cadrul căruia colegii mei din comisiile de mediu și sănătate au invitat medici specialiști, experți în politici publice de mediu și sănătate, experți internaționali de la Organizația Mondială a Sănătății și Direcția Generală de Mediu a CE. Am încercat să punem cap la cap datele de care dispunem, atât legat de mediu cât și de sănătate publică și să creăm un cadru de colaborare pentru politici eficiente.


Summitul Romanian Business Leaders – Mai 2022

Pentru două zile membrii Romanian Business Leaders s-au reunit pentru a discuta despre modul în care mediul de business abordează viitorul.
Tema summit-ului acestui an este ‘Inevitabil digital și verde’, în concordanță cu PNRR și directivele europene cu privire la aceste subiecte.Am participat la sesiunea dedicată aspectelor ce țin de forța de muncă în era digitală, o sesiune interactivă ce a abordat mai multe teme – infrastructură, competențe și abilități, cultură organizațională și contexte de lucru multigeneraționale.


Dezbaterea ”Când va avea România o femeie președinte?” – Aprilie 2022

La invitația ”Femei în politică”, am dezbătut alături de Aurelia Cristea, Anca Dragu, Florina Presadă și Adriana Săftoiu despre obstacolele care explică lipsa femeilor din prim-planul scenei politice românești, despre cum și când le vom putea depăși dar și despre nevoia unei voințe politice pentru a putea iniția o astfel de schimbare.

6 martie – Târgul de Turism al României 2022 – ediția de primăvară

Am fost alături de colega mea, Denisa Neagu, să discutăm cu reprezentanții companiilor prezente la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României 2022, prima ediție organizată după doi ani de pandemie. Facem amândouă parte din comisiile parlamentare de industrii și servicii, unde ajung la raport proiectele ce vizează acest sector.
Am discutat și cu reprezentanții asociațiilor profesionale ale ghizilor de turism. Aceștia ne-au prezentat problemele cu care se confruntă zilnic.


Dezbatere – „PNRR și reforma sistemului național de cercetare-dezvoltare” – Februarie 2022

Comisia pentru știință, inovare și tehnologie a adus la aceeași masă reprezentanții direct interesați de soarta cercetării românești. Cu ajutorul banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), țara noastră are o oportunitate unică de a moderniza sistemul național de cercetare, inovare și dezvoltare – un domeniu care până acum a fost văduvit constant de fondurile de care are nevoie.

Pentru a avea însă, acces la cele aproape 250 de milioane de Euro, domeniul cercetării va trebui cu adevărat transformat, corectat și reformat. 

Despre realizarea acestor schimbări, am purtat un dialog deschis alături de Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș, reprezentantul Prim-Ministrului, Sorin Costreie și reprezentanți ai universităților și institutelor de cercetare din țară.


Participare la Conferința – ,,Independența sau interconectivitate? Drumul gazelor de la sursă, la resursă” – Decembrie 2021

Am participat la conferința organizată de Antena 3 -”Independența sau interconectivitate? Drumul gazelor de la sursă, la resursă” – unde am dezbătut, printre altele, pe marginea Pactului Verde European, a noii Constituții în domeniul energetic, a soluției sau riscului folosirii hidrogenului verde.


Participare la Dezbaterea ”Marea Neagră în Noua Economie” organizată de EM360 Group și România Durabilă – Noiembrie 2021

În cadrul acestei discuții interactive am avut ocazia să vorbesc despre importanța exploatării resurselor din Marea Neagră și implicit, despre beneficiile și oportunitățile pe care investițiile din Marea Neagră ni le oferă.
În aceeași măsură, am subliniat faptul că țara noastră trebuie să exploateze aceste resurse cât mai curând, având în vedere faptul că obiectivele Pactului Ecologic European (Green Deal) pun presiune asupra utilizării gazelor naturale drept combustibil de tranziție ceea ce implică utilizarea gazului acum, pe termen scurt sau mediu, pentru înlocuirea cărbunelui.


Participare la Dezbaterea ”Fit for 55: România și Planul UE pentru o tranziție verde” organizată de Financial Intelligence – Noiembrie 2021

În cadrul acestei dezbateri am argumentat faptul că propunerile din pachetul legislativ Fit for 55 sunt măsuri ambițioase și trebuie să ne uităm la ele dintr-o perspectivă completă și coerentă și am adus în discuție nevoia Parlamentului de a fi proactiv, după mulți ani (inclusiv 2021) în care a fost reactiv.


Participare la Conferința „Standarde nZEB – Eficiența Energetică și Materiale de Construcții” (ediția a II-a) – Octombrie 2021

În cadrul acestui eveniment am participat la o dezbatere aplicată, cu invitați din zona de decizie guvernamentală și a unor experți în domeniul energetic. Vrem să găsim împreună căile pentru implementarea cât mai multor proiecte-pilot care respectă nZEB.
Standardul nZEB este relativ nou pentru România; el aduce o soluție pe termen mediu și lung pentru eficientizarea consumului de energie atât pentru instituțiile publice, cât și pentru clădirile rezidențiale.


Întâlnire Comisia de anchetă – Septembrie 2021

În calitate de membru al Comisiei de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșterilor prețurilor gazelor și energiei electrice am fost prezentă pentru a pune întrebări ministrului Energiei, Virgil Popescu cu privire la măsurile pe care le are în vedere pentru rezolvarea acestei crize.


Discuție în Comisia Economică a Senatului, cu actorii implicați în cazul companiei City Insurance – Septembrie 2021

După o creștere explozivă în ultimii ani, inclusiv în pandemie, City Insurance a sfârșit la fel ca asigurătorii ASTRA şi Carpatica. Paguba este enormă. ASF, alături de alte entități cu competență în domeniu, au fost invitați să ofere răspunsuri detaliate cu privire la cele întâmplate.


Discuție cu reprezentanții Beltrame pentru prezentarea proiectului de investiții – August 2021

În contextul Pactului Verde European și al celui mai recent raport ONU despre schimbările climatice – cel care pune omenirea sub ”codul roșu” – m-am întâlnit cu reprezentanții Beltrame, un grup siderurgic internațional care au prezentat proiectul unui combinat eco-inteligent, o investiție greenfield – o premieră în această industrie nu doar în România, ci și în Europa ultimelor decenii.


Participare la dezbaterea ”Limba română pentru copiii din Diaspora – Perspective de dezvoltare” – Iulie 2021

Am participat la dezbaterea asupra perspectivelor de predare a limbii române copiilor din Diaspora, unde am vorbit despre un număr de măsuri și programe care deja sunt derulate cu succes și pe care le-am putea dezvolta. 


Întâlnire – Consultare asupra proiectului ”România Educată” inițiată de Președintele Klaus Iohannis – Iulie 2021

Am participat în calitate de membru al Comisiei pentru educație, la consultările asupra proiectului ”România educată” unde am susținut faptul că nu trebuie să țintim către realizarea unei legi bune doar pe hârtie. Un text bun nu garantează efecte de același tip în societate. Legea bună este legea care le permite, în primul rând, copiilor să creadă în forțele proprii, să simtă că pot reuși tot ceea ce își propun și care le pavează drumul către a deveni adulți împliniți.


Participare la Dezbaterea „Piața de capital din România – Prezent și viitor” – Iunie 2021

Am participat la o întâlnire despre oportunitățile pieței de capital pe care am organizat-o alături de colegii mei Viorel Băltărețu și Claudiu Mureșan.

Mă bucur că atât de multă lumea a acceptat invitația noastră și că am putut discuta toate aceste provocări și probleme ale pieței de capital și cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

USR PLUS a avut și are în continuare disponibilitatea de a dialoga cu toate părțile implicate și de a colabora pentru identificarea celor mai bune soluții. Sunt multe aspecte care trebuie să fie îmbunătățite, inclusiv în ceea ce privește activitatea Autorității de Supraveghere Financiară, și sper să mai avem întâlniri de genul acesta pentru a structura propunerile și a le include în propuneri legislative, astfel încât lucrurile să se miște cu adevărat.

Participare la Dezbaterea privind lupta împotriva traficului de persoane – Martie 2021

Am participat la dezbaterea privind lupta împotriva traficului de persoane, organizată de către colegele mele din Camera deputaților și Senat, Oana Țoiu si Anca Dragu.
Acesta este un subiect extrem de dureros, care în ultimii ani a cunoscut o amploare de-a dreptul înspăimântătoare în țara noastră.
România este principala țară sursă pentru victimele traficului de persoane din Uniunea Europeană.
Salut inițiativa colegei mele din Parlamentul European, Ramona Strugariu, „Nu te lăsa dusă” – https://www.nutelasadusa.ro/ – o campanie de informare care ne ajută să învățăm să recunoaștem semnele traficului de persoane pentru a ne putea salva pe noi înșine, sau pe altcineva dintr-o astfel de situație.


Participare la întâlnirea cu reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatelor din România – Martie 2021

Am participat alături de colegii mei din Parlament, la întâlnirea cu reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatelor din România. Discuțiile s-au concentrat asupra cadrului legislativ care guvernează mediul economic din România, modalitățile în care noul Parlament și noua majoritate din Parlament pot contribui, prin susținerea unor inițiative legislative, la dinamizarea economiei românești și a mediului de afaceri, schimbul permanent de informații între legislativ și economia reală, cu scopul de a asigura un cadru legislativ stabil, predictibil și favorabil creșterii economice.


Participare la Dezbaterea Femei în politică – Martie 2021

Am participat alături de colegele mele din Parlament, la o discuție despre cum este să fii femeie politician în România. Împreună am vorbit despre provocările pe care le aduce expunerea la viață politică, despre cum putem motiva mai multe femei să se implice în acest domeniu și totodată despre cum putem motiva tânăra generație să se să participe activ la viața politică și la schimbarea modului de a face politic.


Participare la dezbaterea asupra Planului Național de Redresare și Reziliență – Februarie 2021

Am participat la discuția despre „Cum susținem Noua Generație?” la invitația Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Discuțiile au adus, timp de două ore, în jurul aceleiași mese, principalii reprezentanți ai educației și tineretului și s-au concentrat pe modurile în care putem folosi aceste fonduri europene pentru a produce un impact real în viața tinerilor. Astfel, am vorbit despre calitate, ca pilon principal al învățământului, despre incluziune și atragerea a cât mai multor tineri către școală, despre nevoia acută de digitalizare și despre necesitatea îmbunătățirii infrastructurii, prin crearea de campusuri școlare.


Participare la dezbaterea ”Cum susținem Noua Generație? Politici pentru copii și tineri, educație formală și non-formală, oportunități” – Februarie 2021

Am participat la dezbaterea organizată de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), unde am vorbit despre calitate, ca pilon principal al învățământului; incluziune și atragerea a cât mai multor tineri către școală;  nevoia acută de digitalizare; necesitatea îmbunătățirii infrastructurii, prin crearea de campusuri școlare. 


Participare la dezbaterea cu tema ”Pandemia la Feminin” – Februarie 2021

La invitația Centrului de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: Centrul FILIA, alături de Agenția Națională Pentru Egalitate de Șanse, cu sprijinul Point Public Affairs, am participat la dezbaterea ”Pandemia la Feminin”, în cadrul căreia am vorbit despre violența domestică și despre accesul femeilor la sănătate în timpul pandemiei.


Participare la dezbaterea cu tema ”Curriculum modern pentru o Românie educată” – Ianuarie 2021 

Am participat la dezbaterea asupra planurilor cadru pentru învățământ, unde avut ocazia să adresez o serie de întrebări punctuale:

– Propunerea de plan cadru este limitată la legea în vigoare, dar trebuie să știm care a fost viziunea de proiectare și care sunt următorii pași ai acestui proces?

– Coaliția pentru Educație are o variantă actualizată – o alternativă de plan cadru, care să nu afecteze catedrele didactice – pe care a trimis-o către Ministerul Educației.  Putem lua în considerare această propunere în cadrul acestui proces?

– Avem mai multe variante de planuri cadru. Propunerea Consiliului Național al Elevilor este ca toate variantele să fie agreate, urmând ca fiecare unitate de învățământ să poată alege una dintre aceste variante. Ce ne împiedică să dăm curs acestei propuneri?


Participare la dezbaterea „Soluții pentru comunitățile de romi” – Decembrie 2020

Am participat în calitate de speaker la dezbaterea Soluții pentru comunitățile de romi” organizată de ARESEL. În cadrul întâlnirii am discutat despre angajamentele Alianței USR PLUS pentru domeniile – Locuire, Economie informală și Violența împotriva femeilor.


Participare la dezbaterea despre învățământul universitar din România – Noiembrie 2020

Am participat în calitate de invitat la dezbaterea despre învățământul universitar din România organizată de postul de televiziune digi. În cadrul întâlnirii am prezentat care sunt angajamentele și soluțiile Aliantei USR PLUS pentru acest domeniu.


Participare la prezentarea studiului Human Catalyst – Indicele de risc socio-educațional – Noiembrie 2020

Am participat la prezentarea studiului Human Catalyst – „Indicele de risc socio-educațional, fundament pentru politici responsabile bazate pe date. Analiză 2015-2019″ și ierarhia școlilor dezavantajate din România în perioada 2015-2019.


Participare la dezbaterea „Starea educației – Elevii iau cuvântul”  – Noiembrie 2020

Am participat în calitate de speaker la dezbaterea „Starea educației – Elevii iau cuvântul” organizată alături de asociațiile de elevi din România și emisiunea Starea Nației. În cadrul acestei întâlniri am răspuns la întrebările despre starea sistemului de învățământ românesc pe care elevii le-au adresat.


Participare la evenimentul „From CITY to SMART CITY”  – Noiembrie 2020

Am participat în calitate de speaker la evenimentul „From CITY to SMART CITY” în cadrul căruia am vorbit despre digitalizarea accelerată a orașelor. În intervenția mea am punctatul faptul că, în orașe se poate întâmpla schimbarea. Ele sunt centre ale schimbării și sunt mediul în care se întâmplă transformarea și digitalizarea.


Participare la marșul de mulțumire USR PLUS – Septembrie 2020

Am luat parte la marșul de pe Calea Victoriei prin care am mulțumit cetățenilor pentru încrederea acordată la alegerile locale.


Participare la un eveniment dedicat identificării de soluții pentru București – Septembrie 2020

Am discutat cu asociațiile de părinti, ONG-uri cu activitate în domeniul educației, protecției sociale, despre soluții pentru București. Soluții pentru ca acest oraș să fie unul bun, prietenos cu copiii.


Participare la evenimentul „Educația în viziunea USR PLUS” – Septembrie 2020

Am participat în calitate de speaker la o dezbatere referitoare la educație în viziunea USRPLUS. Am discutat atât despre provocările pe care le aduce pandemia cât și despre modul în care USRPLUS își dorește să contribuie la îmbunătățirea sistemului de educație atât la nivelul administrației locale cât și centrale.


Participare la dezbaterea ”Problemele Capitalei! Cauze, soluții, puncte de vedere ale reprezentanților asociațiilor de proprietari”- Septembrie 2020

Am participat în calitate de speaker la dezbaterea ”Problemele Capitalei! Cauze, soluții, puncte de vedere ale reprezentanților asociațiilor de proprietari”, organizată de Liga Națională a Asociațiilor de Proprietari Habitat în colaborarea cu Asociația Română pentru Locuințe Casa Plus.
În cadrul dezbaterii am vorbit despre stadiul în care se află proiectul de lege privind modificarea Legii asociațiilor de proprietari, ce s-a întâmplat până acum în grupul de lucru pentru modificarea legii și pașii pe care dorim să-i facem mai departe.


Videoconferință ZF: Ce planuri are România cu tehnologia 5G? – Iulie 2020

Am participat în calitate de speaker la videoconferința ZF: Ce planuri are România cu tehnologia 5G. Pentru a putea trece la un nou nivel de dezvoltare digitală în baza acestei etape de dezvoltare tehnologică, decidenţii şi legiuitorii trebuie să aleagă o abordare „transpartinică”.


Masă Rotundă “Fii alături de mine, chiar dacă te uiți” – Iulie 2020

S-a desfășurat prezentarea proiectului “Sănătatea mintală – Prioritate pe agenda publică!”, a propunerilor de politici publice și dezbaterea pe tema “Mecanisme eficiente pentru implementarea politicii publice propuse în domeniul tulburărilor neurogenerative – cu accent pe demențe”.


Lansare Policy Brief ,,Înapoi la școală în siguranță – Școală de calitate cu risc minim pentru sănătate” – iunie 2020

În contextul dezbaterilor despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească școlile pentru reluarea în toamnă a activității școlare, am venit în ajutorul autorităților, împreună cu 7 colegi din cadrul USR, cu un set de propuneri pe termen scurt și mediu pentru redeschiderea în siguranță a școlilor.


Grup de lucru – ONG-uri civice și parlamentari – iunie 2020

Am participat în cadrul unui grup de lucru – ONG-uri civice și parlamentari – la lansarea în dezbatere publică a unui Proiect de lege care amendează Legea adunărilor publice oferind cetățenilor dreptul de a demonstra pașnic fără a depinde de bunăvoința vreunui primar. Legea actuală are o vechime de  aproape 30 ani.


Webinar: Potențialul online pentru relansare economică post-COVID-19 – 28 mai 2020

În cadrul dezbaterii am discutat despre sprijinirea IMM-urilor românești în a-și comercializa produsele pe plaftormele de comerț online și ce măsuri se pot lua pentru a crește comerțul online în România.


Tribuna Partidelor Parlamentare – intervenție Radio – 2 iunie 2020

Am avut o intervenție despre sistemul de recunoaștere facială achiziționat de Poliția Română 


Audiențe online pe perioada stării de urgență

Am organizat audiențe online recurente pe perioada stării de urgență.


bEUcharest talks – 22 februarie 2020

Am participat în calitate de speaker la primul eveniment internațional marca USR Tineret unde am vorbit despre subiectul schimbărilor climatice, despre poluare și orașe verzi.


Întâlnire organizată cu cetățeni care au propus sugestii de modificare a Legii nr. 196 din 2018 privind asociațiile de proprietari – 21 februarie 2020
Am organizat o întâlnire în Parlament privind proiectul de modificare a Legii nr. 196 din 2018, la care au participat cetățeni ce au transmis sugestii și opinii privind această lege. În urma întâlnirii urmează să fie aduse o serie de amendamente la proiectul de lege depus în Parlament.


Conferința Națională Alzheimer 2020 – Ediția a 10-a – Actualități în domeniul demențelor – 20 februarie 2020
Am participat la o masă rotundă organizată în cadrul Conferinței Naționale Alzheimer 2020 care are loc în perioada 19-22 februarie în București. În cadrul acestei întâlniri cu medici, reprezentanți ai centrelor de îngrijire sau organizații neguvernamentale active în acest domeniu, am discutat despre problemele cu care se confruntă atât bolnavii, cât și medicii sau aparținătorii legali și soluțiile care se pot găsi de la screeningul pentru detectarea bolii în stadii incipiente până la modalități integrate de îngrijire a bolnavilor. Discuțiile vor continua într-o nouă dezbatere care va avea loc pe 12 martie la Parlament.


Masă rotundă organizată de USR cu reprezentanți ai comunității științifice din România – 12 decembrie 2019
Am organizat o dezbatere la Parlament despre situația curentă a domeniului cercetării din România. La această întâlnire au participat cercetători din domeniu. S-a discutat despre finanțarea cercetării, legislația din domeniul cercetării ș.a. În urma dezbaterii au rezultat o serie de propuneri concrete.


Masă rotundă organizată de USR cu reprezentanți ai comunității științifice din România – 12 decembrie 2019
Am organizat o dezbatere la Parlament despre situația curentă a domeniului cercetării din România. La această întâlnire au participat cercetători din domeniu. S-a discutat despre finanțarea cercetării, legislația din domeniul cercetării ș.a. În urma dezbaterii au rezultat o serie de propuneri concrete.


Vizită în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor” – 10 decembrie 2019
Un grup de 30 de elevi și cadre didactice din România, Portugalia, Grecia, Croația și Italia, parte a proiectului Erasmus+ ,,Space Detectives” ne-au vizitat la Parlament. După ce au făcut un tur al Senatului, participanții au aflat informații despre activitatea parlamentară, despre situația politică din România și ne-au împărtășit informații despre experiența Erasmus+.


Participare la Conferința Model United Nations SavaMUN2019 – 1 noiembrie 2019
Am participat în calitate de speaker la Conferința Model United Nations SavaMUN2019 organizată de elevii Colegiului Național Sfântul Sava. În cadrul discursului de deschidere le-am vorbit elevilor despre importanța implicării civice a tinerilor în societate, în viața comunității în care trăiesc și se formează ca oameni.


Vizită în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor” – 15 octombrie 2019
Un grup de peste 50 de elevi și cadre didactice din Germania, Grecia, Slovenia și România, parte a unui proiect Erasmus+ despre politică și diplomația de acum 200 de ani, ne-au vizitat la Parlament. După ce au făcut un tur al Senatului, participanții au adresat informații despre activitatea parlamentară, despre situația politică din România și despre aderarea României la zona euro.


Conferința Națională a Asociațiilor de Proprietari – 11 octombrie 2019
Am participat în calitate de inițiator al unui proiect de lege pentru modificarea legii asociațiilor de proprietari la Conferința Națională a Asociațiilor de Proprietari. În cadrul acestei întâlniri am discutat despre propunerile de modificări pe care vrem să le aducem legii precum și despre alte lucruri ce pot fi îmbunătățite.


Eveniment destinat studenților – 7 octombrie 2019
Împreună cu USR Tineret am participat la un eveniment în stradă în care am stat de vorbă cu studenții. În cadrul acestui eveniment am dorit să aflu părerile studenților cu privire la alegerile prezidențiale care vor avea loc în luna noiembrie.


Depunere semnături la BEC – 20 septembrie 2019
Am participat alături de colegii mei din USR la depunerea celor aproape patru sute de mii de semnături la Biroul Electoral Central pentru ca Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS, să poată candida la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.


Vizite în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor” – 17 și 19 septembrie 2019
Am organizat două vizite în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor”. Participanții (elevi, studenți și masteranzi) au făcut un tur ghidat al Senatului. După aceea am discutat despre activitatea din Parlament, despre importanța votului și despre posibile soluțiile pe care le consideră ei necesare pentru București.


Participări la campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidențiale – august-septembrie 2019
Am participat la evenimente de strângere de semnături pentru ca Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS, să poată candida la alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019.


Vizită în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor” – 1 august 2019
Am organizat vizita unui grup de persoane din București în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor”. Participanții au făcut un tur ghidat al Parlamentului iar după aceea am discutat despre activitatea din Parlament, despre importanța votului și despre posibile soluții la problemele societății.


Dezbatere pe tema ,,Facilitarea contribuției Diasporei la dezvoltarea economică și socială a țării” – 20 iunie 2019
Împreună cu Radu Mihail, senator de Diaspora, am moderat dezbaterea pe tema ,,Facilitarea contribuției Diasporei la dezvoltarea economică și socială a țării”. Participanții au prezentat modul în care relaționează statele pe care le reprezintă cu cetățenii care locuiesc în afara granițelor. Au fost aduse în discuție politicile de taxare și impozitele pe care cetățenii rezidenți în străinătate trebuie să le plătească în țara de origine și modalitățile prin care pot fi rezolvate acestea (prezență fizică la instituțiile publice, online, prin servicii de curierat etc.). De asemenea, s-a discutat despre impactul economic pe care cei care trăiesc în străinătate îl au în țările de origine.


Dezbatere publică pe tema fake news și dezinformare digitală – 11 iunie 2019
Am participat în calitate de speaker la dezbaterea publică ,,Fake news vs. UE? Dezinformarea digitală și post-adevărul în contextul alegerilor europene”. Evenimentul găzduit de Uniunea Salvați România a fost prilejuit de lansarea volumului „Ghid practic de fact-checking” apărut la editura Top-Form.


Coordonator campanie alegeri europarlamentare în Sectorul 6: febriuarie – mai 2019
Timp de 3 luni am coordonat campania de alegeri europarlamentare în Sectorul 6, din partea USR. Astfel:

1. În etapa de strangere de semnături – am organizat, împreună cu echipa de membri si voluntati USR PLUS, peste 25 de evenimente și împreună am reușit să strângem peste 24.000 semnături. Astfel, ne-am depășit cu 100% targetul de 12.100 inițial.

2. În etapa de pre-campanie – am organizat peste 282 de actiuni diferite (dintre care – 3 evenimente de amploare cu o prezenta de peste 50 de persoane și 2 acțiuni D2D), am distribuit 65 mii de materiale (flyere, doohangere, baloane s.a.)

3. În etapa de campanie – am organizat 90 de evenimente (dintre care 10 evenimente cu candidati) și am distribuit peste 104 mii de materiale (flyere nationale, flyere locale, ziare, brosuri s.a.)

4. În etapa post-campanie – am organizat evenimente în stradă pentru a multumi oamenilor care ne-au votat.

În sectorul 6 am obtinut cel mai mare scor din București: 43,08%.


Dezbatere pe tema NEET – 22 mai 2019
Am participat în calitate de speaker la o dezbatere dedicată integrării tinerilor ce provin din medii defavorizare care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare. În cadrul întâlnirii am subliniat rolul extrem de important pe care educatia îl are în integrarea acestor tineri  pe piața muncii și am evidențiat ceea ce consider că, noi ca parlamentari dar si ca societatea, ar trebui sa facem pentru ei.


Dezbatere pe tema politicilor de familie – 24 aprilie 2019
Am participat în calitate de speaker la o dezbatere dedicată politicilor de familie. Consider că, în România, în contextul în care 1 din 4 familii divorțează, trebuie să acordăm mai multă atenție familiilor și copiilor.


Participări la evenimente recurente împreună cu candidații pentru alegerile europarlamentare
Împreună cu mai mulți candidați la alegerile europarlamentare am organizat evenimente în cadrul cărora am sta de vorbă cu oamenii pentru a afla ce își doresc aceștia.


Dezbatere despre cancerul la sân – 27 martie 2019
Împreună cu mai multe colege senator și depatut și Ashoka Romania am organizat o dezbatere despre utilizarea persoanelor nevăzătoare în detectarea cancerului la sân.


Participări la campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare – martie – aprilie 2019
Timp de a aproape o lună am ieșit aproape zilnic împreună cu membrii USR din Sectorul 6 și consilieri locali și am strâns semnături pentru ca Alianța USR-PLUS să poată participa la alegerile europarlamentare din 26 mai.


Ziua Porților Deschise – 16 februarie 2019
Întâlnire cu votanți și simpatizanți – Timp de o zi am deschis larg ușa cabinetului parlamentar pentru toți cei interesați de activitatea USR în Parlament și în consiliile locale


Dezbatere organizată de Primăria Sectorului 6 – 21 ianuarie 2019
Am participat la o dezbatere organizată de Primăria Sectorului 6 despre proiectul de amenajări peisagistice pentru Zona de promenadă Lacul Morii și Insula Lacul Morii. Am susținut organizarea unor concursuri de soluții la care să participe firme de arhitectură, urbanism și peisagistică.


Întâlnire directiva copyright – 17 ianuarie 2019
Am participat la o masă rotunda în cadrul căreia s-a discutat propunerea de directivă privind dreptul de autor pe piața unică digitală.


Dezbatere informală pe tema energiei – 12 decembrie 2018
Am fost speaker la o dezbatere pe tema energiei la care au participat membri USR și persoane interesate de acest domeniu.


Dezbatere cu asociațiile de proprietari – 23 noiembrie 2018
Am organizat o dezbatere la Palatul Parlamentului despre Legea Asociațiilor de Proprietari la care au participat peste 50 de membri ai acestor asociații.


Participări la inițiativa „Oameni noi în politică”
Împreună cu membrii USR și consilieri locali am strâns semnături pentru inițiativa „Oameni noi în politică” în București


Sesizări trimise către Primăria Sectorului 6 și Administrației Școlilor Sector 6 – octombrie 2018
Am trimis două sesizări către Primăria Sectorului 6 și Administrația Școlilor sector 6 referitor la aspectele care îi nemulțumesc pe locuitorii din sector.


Petiție adresată Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării – iunie 2018
Am adresat o petiție către CNCD despre fenomenul Brăila – o situație rezultată în urma unei practici la nivel de unitate școlară prin care elevilor slabi le este interzisă înscrierea la Evaluarea Națională.


Organizarea dezbaterii „FAKE NEWS: pot decide alegerile din România?” – 22 iunie 2018
Speaker ai evenimentului: Martin Mycielski (director de comunicare al EU Disinfolab), Ioana Avădani (directorul Centrului pentru Jurnalism Independent), Lucian Mîndruță (jurnalist), Nicu Ștefănuță (funcționar european responsabil cu relația dintre Parlamentul European și Congresul American), Nicolae Țîbrigan (expert al Laboratorului de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică.


Dezbaterea „Școala și Primăria. Ce pot face administrațiile locale” – 12 iunie 2018
Am participat în calitate de speaker la evenimentul „Școala și Primăria. Ce pot face administrațiile locale” unde am evidențiat importanța educației și am vorbit despre schimbările ce pot fi făcute în sistemul educațional din România. Am atins teme precum rolul consilierilor și implicarea in consiliile de administrație ale școlilor, școlile considerate performante vs. școlile din proximitate și timpul petrecut în trafic.


Vizită în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor” – 7 iunie 2018
Am organizat vizita a 35 de persoane (elevi, părinți, profesori) în cadrul proiectului „USR Deschide porțile Parlamentului pentru viitor”. Aceștia au făcut un tur ghidat al Parlamentului și au simulat printr-un exercițiu de grup activitatea din comisiile de specialitate.


Evenimentul  „La o vorbă cu senatorul Silvia Dinică” – 6 iunie 2018
Am participat în calitate de speaker la evenimentul „La o vorbă cu senatorul Silvia Dinică organizat de Filiala USR Sector 2. În cadrul dezbaterii am vorbit despre activitatea parlamentară și proiectele în care sunt implicată.


Organizarea evenimentului „Parlament în aer liber” – 1 iunie 2018
Împreună cu mai mulți parlamentari USR am organizat primul eveniment din seria de evenimente „Parlament în aer liber„. De ziua copilului am mers în parcul Izvor din Capitală și am discutat despre educația copiilor noștri cu părinții și copii. Viitorul lor depinde de educația primită acasă și la școală, și nu vorbim doar despre informații și cunoștințe dobândite, ci despre gândire critică, stil de viață, competențe digitale


Participări la inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”
Împreună cu membri USR și consilieri locali am strâns semnături pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”


Organizarea dezbaterii „Cum combatem eficient știrile false și dezinformările digitale?” din 24 mai 2018
Participanți la dezbatere au fost studenți, masteranzi și doctoranzi care au încercat pe parcursul dezbaterii să răspundă la întrebarea: Cum putem combate pericolul știrilor false și al dezinformărilor digitale?


Participarea la dezbaterea organizată de USR Sector 2 
Dezbaterea a avut ca temă activitatea din Parlament și consiliile locale și generale de la Green Hours


Întâlniri bilunare cu simpatizanții
Am participat la întâlnirile organizate la sediul din Carol Davila 91 de către filiala USR Sector 6


Evenimente „La pas prin sectorul 6″
Împreună cu membri și consilieri locali din filiale sectorului 6 am mers la pas prin sector cu scopul de a observa problemele și a căuta soluțiile


Ziua Porților Deschise – 9 Decembrie 2017
Întâlnire cu votanți și simpatizanți – Timp de o zi am deschis larg ușa cabinetului parlamentar pentru toți cei interesați de activitatea USR în Parlament și în consiliile locale


Participări la campania de consultare cetățenească „USR e vocea ta”
Împreună cu membri USR am distribuit pliante și am vorbit cu cetățenii


Întâlniri cu membrii și simpatizanți
Întâniri periodice pentru discutarea proiectelor legislative pe care le putem iniția atât la nivel local cât și în Parlament


Apariții TV
La TVR 1, Realitatea TV, Digi24, Neptun TV, Canal 33, România TV și București TV