Să nu uităm de tineri

Astăzi sărbătorim Ziua mondială a competențelor tinerilor. Ocazie să sporim conştientizarea asupra importanţei de a investi în dezvoltarea abilităților generațiilor viitoare.

O oportunitate pentru instituțiile publice, ONG-uri și oamenii politici deopotrivă, să recunoască importanța pregătirii tinerilor și mai ales să acționeze pentru a ajuta adulții de mâine.

As vrea să atrag atenția asupra faptului că, în primul rând, școala este cea care ar trebui să ofere elevilor oportunitatea de a-și descoperi abilitățile, talentele și hobby-urile, și, mai mult, să le ofere cadrul de a se pregăti pentru profesiile pe care doresc să le urmeze mai târziu în viață. La momentul actual, însă, școala românească nu reușește să ofere tinerilor nici măcar o parte dintre aceste lucruri și consider că este datoria noastră să încercăm să remediem acest adevăr greu de acceptat.

Vă învit astfel, să citiți propunerile USR pentru școala bună și învățământul performant accesibil tuturor copiilor aici: https://www.usr.ro/usr-la-guvernare/scoala-pentru-toti/.

Tinerii noștri merită să aibă un drum lin, spre viitorul lor. Rămâne doar ca noi să ne asigurăm că toate gropile sunt astupate și să luptăm pentru o țară cu un sistem educațional și sanitar ireproșabile, cu o infrastructură modernă, cu o justiție dreaptă și, nu în ultimul rând, fără penali care să le decidă traseul profesional.

Sursa foto: USR Tineret

Inapoi