Justitia in „Romania normala”

S-a ieșit în stradă, timp de 3 ani, împotriva modificărilor dezastruoase pe care PSD le făcea la Legile Justiției și Codul de Procedură Penală. S-a stat cu copiii pe viscol, ploaie, soare arzător sau am fost tratați cu gaze lacrimogene pe 10 august.

De astăzi, odată cu semnarea numirilor șefilor principalelor parchete de către Președintele Iohannis, și cu ignorarea avizelor negative date de către secția de procurori a CSM, practic, Parchetul pus să investigheze crima organizată va fi condus de o șefă cu un soț trimis în judecată pentru corupție și, conform presei, prieten cu Colonelul Paraschiv, „Omul în alb” de la protestele din Piaţa Victoriei, și cu mama, în vârstă de 80 de ani, având interese în firme offshore.
Astăzi, atât Președintele Iohannis, cât și ministrul Predoiu au încălcat recomandările MCV, care cer respectarea avizelor negative ale CSM cu privire la numirea procurorilor-șefi.

USR a susținut, în nenumărate rânduri, că mai întâi trebuia modificată legislația și apoi făcute numirile. Politicienii nu ar trebui sa aibă cel mai important cuvânt în acest proces. Miza este colosală pentru justiție și pentru democrația noastră.

Voi încheia cu un citat dintr-o analiză a jurnalistului Dan Tăpălagă:
„Cine se joacă, așadar, din nou cu buzduganul în justiție? Cine împinge în față nume controversate, magistrați mediocri, cu CV-uri modeste sau procurori vulnerabili și îi susține cu toată forța?”

Inapoi