Istoria unui blat

Solicităm tuturor consilierilor municipali să NU voteze noul PUZ al Sectorului 6! Planul Urbanistic Zonal coordonator al Sectorului 6 va veni la vot în ședința de azi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Adoptarea acestui PUZ ar însemna reducerea spațiului verde din Sectorul 6 și modificarea unor indicatori urbanistici privind regimul de înălțime din anumite zone. De altfel, întregul document pleacă de la cifre mincinoase privind suprafață totală de spații verzi din sector. Astfel, firma care a întocmit documentația a umflat suprafețele până la un neverosimil total de peste 1000 de hectare. În realitate, spațiile verzi din Sectorul 6 sunt doar de 400 de hectare. Existența celorlalte 600 de hectare nu poate fi verificată întrucât nu există un tabel în care să fie menționată fiecare suprafață cu indicarea localizării ei precise în teren. Asta înseamnă că, de fapt, suprafața totală a spațiului verde din Sectorul 6 este mult mai mică decât este menționată în acest PUZ.

PUZ-ul Sector 6 a fost elaborat de o firmă despre care presa a scris în repetate rânduri că ar fi în relații privilegiate cu administrația PSD. Firma respectivă este implicată în elaborarea PUZ-urilor Sectorului 1 (în mod gratuit!) și ale Sectoarelor 4 și 6 (cu prețuri mult sub nivelul pieței). Există suspiciunea că miza este schimbarea indicatorilor urbanistici în sensul dorit de către unii dezvoltatori imobiliari.

USR București solicită tuturor consilierilor municipali și în special consilierilor PNL, ALDE și PMP să nu voteze PUZ-ul Sectorului 6. Gabriela Firea nu poate trece acest proiect doar cu voturile PSD. Cerem consilierilor să nu voteze pentru betonarea spațiilor verzi. Să nu voteze pentru PUZ Sector 6!

Inapoi