Inițiativa civică Fără Penali în Funcții Publice trebuie să fie în Constituție.

Îndemnăm majoritatea parlamentară să dea curs voinței a 1 milion de români și să se organizeze dezbateri în Comisia Juridică, unde este blocată de 145 de zile, pentru ca apoi să urmeze votul în plenul celor două camere ale Parlamentului, un pas esențial până la organizarea unui referendum.

Adoptarea inițiativei ar însemna un restart când vorbim despre alegerea celor care vor administra banii publici ori vor da legi în numele cetățenilor.

Dacă ne uităm pe raportul de activitate al DNA din 2019 vedem că 3 miniștri, 2 deputați, 24 primari au fost trimiși în judecată. Iar de-a lungul anilor am văzut că persoanele din funcții publice și cu probleme penale nu se dau la o parte din viața politică, dimpotrivă. Inițiativa este cu atât mai importantă cu cât în toamna acestui an vom avea două rânduri de alegeri, locale și parlamentare.

Vă amintesc că Fără penali în funcții publice are la bază o inițiativă cetățenească ce are ca scop modificarea Constituției astfel încât persoanele condamnate penal pentru fapte de corupție să nu mai poată ocupa funcții publice.

Inapoi