Dezbatere pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Dezbaterea de azi de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a durat 2 ore și a adus în jurul aceleiași mese principalii reprezentanți ai educației și tineretului.

Discuția despre „Cum susținem Noua Generație?” s-a concentrat pe modurile în care putem folosi aceste fonduri europene pentru a produce un impact real în viața tinerilor. Astfel, am vorbit despre calitate, ca pilon principal al învățământului, despre incluziune și atragerea a cât mai multor tineri către școală, despre nevoia acută de digitalizare și despre necesitatea îmbunătățirii infrastructurii, prin crearea de campusuri școlare:
Avem nevoie de proiecte mature. Trebuie să creștem calitatea și caracterul inclusiv al educației, dar în același timp, să sporim și să consolidăm competențele unor întregi generații.

Această finanțare ne permite să le oferim tuturor o șansă. Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că prin cheltuirea acestor bani se vor produce efectele scontate. Trebuie să depășim stadiul în care procedurile rămân doar pe hârtie.

Inapoi