Despre restabilirea dreptății

Laura Codruța Kovesi a câștigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcția de procuror-șef al DNA.
Cu acest prilej, trebuie să ne aducem aminte de linșajul mediatic la care a fost supusă, de presiunea continuă a lui Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției și, nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm că nevoia de reformare a CCR și a principiilor pe care ar trebui să funcționeze sunt o urgență națională. Disperarea lui Liviu Dragnea de a scăpa de procesele în care era judecat, a făcut statul român, prin oamenii obedienți liderului PSD de la acea vreme, să îi alinieze instituție după instituție.

Laura Codruța Kovesi a rămas de neclintit în misiunea ei de a devoala corupția din toate ungherele puterii, iar asta a dus la demiterea ei de la șefia DNA. Pentru România, o pierdere imensă în lupta anticorupție.
Victoria ei de astăzi de la CEDO trebuie să însemne, pentru noi toți, că nu trebuie să renunțăm la obiectivul nostru de a face din țara noastră un loc pe care românii să nu-și mai dorească să îl părăsească în căutarea unei vieți mai bune.

Inapoi