Cristian Popescu Piedone – politicianul care refuză să rămână în decență

Cristian Popescu Piedone, noul primar al Sectorului 5 în urma rezultatelor votului de duminică, a avut astăzi, la Curtea de Apel București, un nou termen în dosarul „Colectiv”.
În primă instanță, în 2019, Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în ceea ce privește eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

De altfel, în urma incendiului de la Colectiv, Piedone demisionase din funcția de Primar al Sectorului 4, pe care o ocupase din 2008 până în 2015.

Deși la sfârșitul anului 2015 anunța că se retrage din viața politică și că își încheie cariera politică, Cristian Popescu Piedone nu a putut să rămână prea mult timp departe și astfel, fără vreun strop de decență, moralitate sau rușine, a candidat pentru un nou mandat de primar, în ciuda gravei greșeli de administrație pe care a comis-o din această funcție, la sectorul 4, și care a dus la pierderea tragică a nu mai puțin de 65 de vieți, în incendiul din noaptea de 30 octombrie 2015.

Piedone este doar unul dintre multele exemple de sfidare crasă pe care vechea clasă politică o arată cetățenilor. Pentru oameni ca Piedone sau Gabriel Oprea moartea nu înseamnă nimic. Pentru ei moartea este un nimic ce stă în calea intereselor proprii.

Tot pentru interesul propriu, Cristian Popescu Piedone a sfidat bucureștenii în momentul în care și-a depus candidatura pentru primăria sectorului cel mai slab guvernat din Capitală și s-a folosit de speranța pentru schimbare a oamenilor sectorului 5 pentru a ieși învingător.

Piedone a candidat la alegerile locale din 2020 folosind un slogan de un cinism morbid: ”ai grijă să nu te frigi la vot”.

Moralitate sau conștiință? Bun-simț? Nu ar trebui, oare, ca politicienii să posede aceste minime calități?

Inapoi