Ce se întâmplă cu start-up-urile româneşti?

Astăzi, am depus o Interpelare către Ministrul Finanțelor Publice şi către Ministrul Economiei prin care cer clarificări privind modalitățile de finanțare avute în vedere pentru firmele a căror activitate nu depăşeşte 3 ani şi care nu se încadrează în criteriile de eligibilitate pentru IMM Invest, deci nu pot beneficia de soluțiile financiare propuse pentru a depăși criza declanșată de pandemia SARS-CoV-2.

În lipsa unor măsuri concrete şi rapide, marea majoritate a start-up-urilor pot fi sortite falimentului și locurile de muncă vor dispărea.De aceea, trebuie să ştim din suma de 1 miliard de euro fonduri europene pentru dezvoltarea IMM-urilor ce alocări vor exista pentru programul Start-up Nation sau pentru firmele care au beneficiat deja de finanțări prin acest program.

Predictibilitatea în aceste timpuri complicate este un lucru de dorit. De aceea, rolul nostru de parlamentari este să cerem răspunsuri la întrebările pe care cetățenii le au, iar instituțiile responsabile au datoria de a ni le oferi.

Inapoi