Astăzi – Plen și o nouă sesiune parlamentară

Începem săptămâna și o nouă sesiune parlamentară cu mai multe proiecte legislative pe ordinea de zi. Sunt proiecte importante pe care le voi detalia puțin în cele ce urmează.

📌Așadar, faimoasele legi pesediste ale justiției intră astăzi în Plen, cu rapoarte de respingere. Acele legi împotriva cărora am ieșit în stradă sunt pe cale să devină azi istorie.

➡️Un proiect de lege (Ordonanță de urgență) privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, precum și pentru stabilirea unor măsuri cu privire la acordarea concediilor medicale și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul sănătății cauzate de evoluția răspândirii infecțiilor determinate de virusul SARS-CoV-2 care vine cu raport de admitere din Comisia de muncă.

➡️Un alt Proiect de lege pentru aprobarea unei OUG privind prelungirea aplicării unor măsuri de protecție socială adoptate în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice pe care o traversăm și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă care vine, de asemenea, cu raport de admitere din Comisia de muncă.

➡️Ultimul proiect pe ordinea de zi privește adoptarea unor măsuri în vederea înlăturării „discriminării între operatorii economici pe criterii de disponibilitate a resurselor financiare de care dispun”, respectiv pe criteriul de disponibilitate a spațiului de depozitare pe care aceștia îl au la dispoziție, în scopul simplificării sarcinilor administrative ale operatorilor economici care organizează vânzări de tip soldare. Astfel, se elimină condiția ca produsele propuse pentru soldare să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puțin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare. Proiectul este însoțit de raport de admitere din Comisia economică, industrii și servicii.

#USRPLUS #LaGuvernare #Proiecte #ActivitateParlamentară

Inapoi