Astăzi – maraton de ședințe și dezbateri în Comisii

📌În ședința din această dimineață a Comisiei economice, industrii și servicii a fost aprobat proiectul de lege care vizează acordarea unui ajutor de stat de restructurare Societății „Complexul Energetic Oltenia” – S.A.

📝Proiectul prevede în principal:
➡️Acordarea unui grant în valoare de 1.180.446 mii lei, parte din ajutorul de restructurare care va fi folosit pentru achiziționarea certificatelor CO2.

➡️Complexul Energetic Oltenia – S.A. este obligat să mențină o evidență distinctă în ceea ce privește cheltuielile ajutorului de stat și este, de altfel, responsabilă pentru respectarea destinației finanțării acordate.

✍️Pe parcursul discuțiilor avute cu Ministerul Energiei a fost subliniat faptul că acest ajutor este singura șansă de supraviețuire a complexului.
Principala concluzie a discuțiilor a fost nevoia unui plan de restructurare foarte clar, care să ajute Complexul Energetic Oltenia să facă investițiile necesare pentru a se putea dezvolta sustenabil.

În cadrul aceleiași ședințe am discutat și proiectul de lege care modifică și completează o serie de acte normative în domeniul achizițiilor publice.

📝Proiectul prevede în principal:
➡️adoptarea unor măsuri imediate care să modifice legislația cu privire la achizițiile publice pentru a putea crește gradul de absorbție a fondurilor europene și pentru a reduce riscurile majore de întârzieri în implementarea obiectivelor de investiții.

✍️Proiectul de lege a primit raport favorabil.

Inapoi