Adevărul despre PNRR

În ultimele zile în spațiul public a apărut dezinformarea conform căreia Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ar fi fost respins chiar înainte de trimiterea oficială a acestuia către Comisia Europeană.

Informația este falsă în ansamblul ei. Astfel, conform procesului de elaborare a Planului Național de Redresare și Reziliență, care poate fi consultat în graficul de mai jos, în acest moment, atât țara noastră, cât și celelalte state membre, se află în etapa de negocieri informale cu experții Comisiei Europene, pe baza componentelor de reforme și investiții.

Până în prezent, Portugalia este singura țară care a anunțat depunerea oficială a Planului său național de Redresare și Reziliență, în timp ce alte state europene și-au anunțat intenția de a trimite acest document pe parcursul lunii mai.

Cristian Ghinea, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că săptămâna viitoare va avea o discuție cu Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, pentru a pune la punct calendarul cel mai adecvat privind transmiterea oficială a PNRR.

Potrivit calendarului oficial, în urma trimiterii Planului Național de Redresare și Reziliență, acesta este analizat de către Comisia Europeană, într-un termen de două luni, urmând ca apoi să fie trimis spre aprobare Consiliului European.

Inapoi