În sesiunile parlamentare, munca senatorilor se desfășoară, în cea mai mare parte, în comisii, în şedinţe în plen, în grupuri parlamentare și în circumscripţiile electorale.
În ceea ce privește comisiile, acestea au un rol cheie în activitatea parlamentară: ele sunt grupurile de lucru ale Senatului unde se discută legile dintr-un anumit domeniu (Ex. Comisia pentru învățământ, Comisia economică, etc.).
Astfel, membrii fiecărei comisii participă la ședințe săptămânal, uneori chiar de mai multe ori într-o singură zi, pentru a discuta, a îmbunătăți prin amendamente, a aviza, sau a adopta rapoarte pentru proiectele de lege.
În Senat, există mai multe tipuri de comisii: permanente (ex: Comisia de Sănătate), comisii comune ale Senatului și Camerei Deputaților (ex: Comisia pentru pentru aderarea României la spațiul Schengen), comisii speciale (ex: Comisia pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală) și comisii de anchetă (ex: Comisia de anchetă pentru achizițiile și gestionarea stării de urgență).
Cu excepția Președintelui Senatului, toți senatorii trebuie să facă parte din cel puțin o comisie permanentă. Numărul maxim de comisii permanente în care poate fi un senator este 3.
În legislatura curentă, eu fac parte din două comisii: Comisia pentru învățământ și Comisia economică, pe care o și prezidez.
În sesiunea parlamentară februarie – iunie au avut loc 43 de ședințe ale Comisiei economice, în care s-au discutat 66 de legi (dintre care 24 dezbătute în mai multe ședințe).